10 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon vuokra-asunnossa (2023)

Päivitetty viimeksi 18.10.2021

Niitä on yli213 miljoonaa omakotitaloa Yhdysvalloissa, luku, joka on kasvanut tasaisesti vuodesta 2000 lähtien. Vaikka maassa on kuitenkin paljon taloja, jotkut kodit ovat parempia vuokra-asuntoja kuin toiset.

On asuntoja, jotka houkuttelevat enemmän vuokralaisia, tuottavat parempia vuokratuloja ja paremman sijoitetun pääoman tuoton. Toisaalta joidenkin kiinteistöjen vuokraaminen voi olla vaikeaa, mikä aiheuttaa pitkiä tyhjiöitä ja negatiivista kassavirtaa.

Tässä artikkelissa käsittelemme 10 tärkeää asiaa, joita sijoittajat etsivät vuokra-asunnosta, sekä ehdotuksia siitä, mistä etsiä parhaita yhden perheen vuokra-asuntoja sijoittaa.

Keskeiset takeawayt

 • Tärkeimmät vuokra-asunnossa etsittävät kohteet ovat sijainti, kiinteistöverokanta, kodin arvon ja vuokrahintojen muutokset sekä naapuruston ominaisuudet.
 • Jotkut parhaista paikoista vuokra-asunnoille voivat olla Sun Beltissä ja Midwestissä, missä väestö kasvaa ja talous on vahva.
 • Lähteitä vuokra-asunnon löytämiseen voivat olla MLS, kiinteistötukkukauppiaat ja Roofstock Marketplace.

10 asiaa, joita kannattaa etsiä vuokra-asunnosta

Tässä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joita kiinteistösijoittajat etsivät päättäessään ostaa sijoituskiinteistöjä:

1. Sijainti

He sanovat, että kiinteistössä on kyse sijainnista, sijainnista ja sijainnista. Mutta mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa?

Makrotasolla parhaita sijoituskohteita kiinteistösijoittamiseen ovat yleensä markkinat, joilla väestö kasvaa ja työmarkkinat ovat vahvat.

Esimerkiksi kaupungit alueellaAuringon vyöjaKeskilänsikiinteistömarkkinoilla, kuten Phoenix, Las Vegas, Tampa, Indianapolis, Kansas City ja Fargo, on nähtävissä vaikuttavaa väestön ja työllisyyden kasvua sekä asuntojen arvon nousua ja joissakin tapauksissa kaksinumeroista vuotuista vuokran kasvua.

2. Kiinteistöverot

Vuokranantajat ja heidän isännöitsijät voivat hallita suurinta osaa käyttökustannuksista. Valitettavasti kiinteistöveroja on vaikea hillitä, ja ne voivat viedä suuren pureman vuokrakiinteistön tuottamista tuloista.

Kiinteistöveroilla rahoitetaan kaupunkien ja läänin toimintabudjetteja ja infrastruktuurihankkeita, mutta joissakin paikoissa verot ovat korkeammat kuin toisissa.

Osavaltiot, joissa keskimääräiset kiinteistöverot ovat alhaisimmat, ovat Arizona, Nevada ja Utah. Toisaalta Connecticutissa, Illinoisissa ja New Jerseyssä vuokrattavat kiinteistösijoittajat maksavat joitakin Yhdysvaltojen korkeimmista kiinteistöveroista.

3. Vuokranantaja-vuokralainen lait

Paikalliset, osavaltion ja liittovaltion asuntolainsäädäntö edellyttää vuokranantajia kohtelevan vuokralaisia ​​oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Mutta kolikon toisella puolella vuokranantajat haluavat myös oikeudenmukaisen kohtelun.

Jotkut paikat tunnetaan "vuokranantajaystävällisinä", mikä tarkoittaa yleensä sitä, että paikalliset vuokranantaja-vuokralait suosivat vuokranantajaa, mikäli vuokranantaja on noudattanut sääntöjä. Muut kaupungit ja osavaltiot tunnetaan "vuokralaisystävällisinä", mikä tarkoittaa, että oikeudellinen ympäristö suosii vuokralaisia.

Vuokranantajaystävälliset osavaltiotArizona, Georgia ja Texas. Kolme vuokralaisystävällisintä osavaltiota ovat Delaware, Oregon ja Vermont. Lakiresurssien verkkosivusto auttaa kiinteistösijoittajia oppimaan lisää paikallisista ja osavaltion laeistaNolo.comon luettelo kunkin osavaltion vuokranantaja-vuokralaista.

4. Kotiarvot

Asunnon arvon nousu monilla kiinteistömarkkinoilla eri puolilla maata vaikeuttaa ihmisten oikeutta saada lainaa asunnon ostoa varten.

Yksi mittari, jota kiinteistösijoittajat käyttävät kodin arvojen seuraamiseen, onFreddie Macin talohintaindeksi(FMHPI). Freddie mittaa talojen tyypillistä hintainflaatiota kansallisella, osavaltion ja metropolialueen tilastoalueella (MSA).

Vaikka aiempi tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta, kiinteistösijoittajat tarkastelevat usein tietyn alueen asuntojen hintaindeksin historiallista muutosta auttaakseen ennakoimaan arvon nousun mahdollista nousua.

5. Vuokrakotitaloudet

Vuokrakotitalouksien prosenttiosuus on toinen tietopiste, jonka kiinteistösijoittajat harkitsevat valitessaan markkinoita vuokra-asunnon ostamiselle.

Joissakin kaupungeissa asuntojen hinnat ovat niin korkeat, että monilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vuokrata. Muissa paikoissa monet ihmiset mieluummin vuokraavat kuin omistavat. Pienet, keskikokoiset ja suuret metrotuseimmat yhden perheen vuokrat sisältävät:

 • Merced, CA
 • Bend, TAI
 • Viisi, oh
 • Stockton, CA
 • Springfield, MO
 • Öcala, FL
 • Memphis, TN
 • Oklahoma City, ok
 • Riverside-San Bernardino, CA

Hyviä verkkoresursseja, joiden avulla voit selvittää alueen vuokralaisten asuvien kotitalouksien prosenttiosuudenRENTCaféjaVäestönlaskennan toimittaja.

6. Vuokran kasvu

Yksi syy siihen, miksi kiinteistöjä pidetään usein suojana inflaatiota vastaan, on se, että vuokrahinnat nousevat joissakin kaupungeissa nopeammin kuin inflaatio. Vaikka käyttökustannukset nousevat, kiinteistösijoittajat voivat siirtää kustannusten nousun vuokralaisille korkeamman kuukausivuokran muodossa.

Vuokran nousu kertoo myös vuokra-asuntojen potentiaalisen kysynnän suhteessa tarjolla olevaan tarjontaan. Kaupungeissa, joissa väestö kasvaa ja työmarkkinat ovat vahvat, asunnoista on usein pulaa. Monet kiinteistösijoittajat käyttävät Rentometeriä, Zillow Observed Rent Indexiä (ZORI) ja Zumperia löytääkseen ajankohtaisia ​​tietoja vuokran kasvusta.

Artikkelin mukaanSama, yritys, joka tarjoaa ilmaisia ​​vuokra-asuntojen rahoitusohjelmistoja kiinteistösijoittajille, Yhdysvaltain kaupungeissa, joissa vuokrat ovat muuttuneet eniten Covid-19:n jälkeen:

 • Boise City, ID
 • Riverside-San Bernardino-Ontario, CA
 • Tucson, AZ
 • Spokane-Spokane Valley, WA
 • Phoenix-Mesa-Chandler, AZ
 • Memphis, TN-MS-AR
 • Stockton, CA
 • Providence-Warwick, RI-MA
 • Allentown-Bethlehem-Easton, PA-NJ
 • Fresno, CA

7. Naapuruus

Valittuaan lupaavimmat markkinat vuokra-asuntoon sijoittamiselle sijoittajat ottavat huomioon ja analysoivat kunkin kaupunginosan ominaisuuksia luomalla naapuruusanalyysin. Pitkällä aikavälillä ostaville ja omistaville kiinteistösijoittajille hyvä naapuruusanalyysi voi auttaa paljastamaan, kuinka houkutteleva alue on vuokralaisille seuraavien vuosien aikana.

Keskeisiä tilastoja ja tietopisteitä, jotka on otettava huomioon analysoitaessa naapurustoa, ovat työllisyys- ja mediaanitulotasot, markkinavuokrahinnat, kiinteistöjen hintapyyntö ja vertailukelpoiset myyntihinnat.

TheRoofstock Neighborhood Ratingauttaa sijoittajia ymmärtämään paremmin eri asuinalueiden riskejä ja etuja. Syöttämällä minkä tahansa omakotitalon osoitteen Yhdysvalloissa sijoittajat saavat tärkeitä tietoja, kuten koulupiirien laadusta, työllisyysasteesta, kodin arvoista ja paljon muuta.

8. Ilmoitukset ja avoimet työpaikat

Suuri määrä "Vuokrattavana" tai "Myytävänä" -kylttejä voi olla johtava osoitus siitä, että naapurusto on muuttumassa. Alueella, jolla on kova vuokra-asuntojen kysyntä, on tavallisesti alhainen vajaakäyttöaste sen sijaan, että olisi useita vuokrattavia koteja samanaikaisesti.

Muita tapoja määrittää naapuruston vuokra-asuntojen kysyntä ovat ajaminen alueen läpi viikon eri päivinä (mukaan lukien iltaisin ja viikonloppuisin) saadaksesi yleiskuvan naapurustosta, tarkastelemalla lähikoulujen ilmoittautumistrendejä ja katsomalla paljon uudisrakentamista ja liiketoimintojen avauksia lähistöllä.

9. Kodin ominaisuudet

Vuokra-asunnon ja ensisijaisen asunnon ostamisen välillä on suuri ero. Yleisesti ottaen alueen "keskimääräisestä" asunnosta tulee parempi vuokra-asunto kuin naapuriasuntoja suurempi tai pienempi.

Esimerkiksi, jos suurin osa naapuruston kodeista on 3 makuuhuoneen, 2 kylpyhuoneen, 1 500 neliöjalan koteja, joissa on kahden auton autotalli, on todennäköistä, että sitä tulevat vuokralaiset etsivät. Suurempi tai pienempi koti voi olla vaikeampi vuokrata ja vuokralaisille kalliimpaa ylläpitää, mikä lisää todennäköisyyttä, että vuokralainen muuttaa vuokrasopimuksen päätyttyä.

Keskimääräinen koti ei välttämättä ole sijoittajan henkilökohtainen valinta asunnosta. Kuitenkin henkilökohtaisten mieltymysten sivuuttaminen ja keskitasoisen vuokra-asunnon ostaminen houkuttelee yleensä enemmän päteviä vuokralaisia.

10. Sijoitetun pääoman tuotto

Kiinteistösijoittajat käyttävät useita taloudellisia mittareita mitatakseen vuokra-asunnon nykyistä ja mahdollista sijoitetun pääoman tuottoa:

 • 1 %:n säännön mukaan kuukausivuokran tulee olla vähintään 1 % kauppahinnasta. Jos koti maksaa 150 000 dollaria, kodin tulisi vuokrata vähintään 1 500 dollaria kuukaudessa.
 • Bruttovuokrakerroin eli GRM on asunnon hinnan suhde vuosittaiseen bruttovuokratuloon, ja se ilmaisee vuosien määrän asunnon maksamiseen viimeaikaisen bruttotulon perusteella. GRM lasketaan jakamalla asunnon hinta vuosivuokralla.
 • 50 %:n sääntö sanoo, että käyttökulut (lukuun ottamatta asuntolainan maksua, korkokuluja ja pääomakorjauksia) saavat olla enintään puolet bruttovuokratuloista. Jos asunnon vuokra on 18 000 dollaria vuodessa, käyttökulut eivät saa ylittää 9 000 dollaria vuodessa.
 • Liiketoiminnan nettotuotot eli NOI lasketaan vähentämällä toimintakulut todellisesta vuosivuokrasta. Jos koti vuokraa 18 000 dollaria vuodessa ja vuotuiset käyttökulut ovat 7 200 dollaria, NOI on 12 800 dollaria.
 • Kattoprosentti on prosentuaalinen tuotto, joka lasketaan jakamalla NOI:n ensimmäinen vuosi kiinteistön ostohinnalla. Jos vuotuinen NOI on 12 800 dollaria ja maksaa 150 000 dollaria, yläraja on 8,5%.
 • Kassavirta on dollarimäärä, joka saadaan, kun kaikki toimintakulut ja asuntolaina on maksettu. Jos vuotuiset vuokratulot ovat 18 000 dollaria, toimintakulut 7 200 dollaria ja asuntolainan maksu vuosittain 6 500 dollaria (pääoma ja korko), vuotuinen kassavirta on 4 300 dollaria.
 • Kassavirta on vuotuisen kassavirran ennen veroja suhde sijoitetun kassavirran määrään, ja se lasketaan jakamalla vuotuinen kassavirta ennen veroja sijoitetun kassavirran kokonaismäärällä. Jos vuotuinen kassavirta on 4 300 dollaria ja sijoittaja osti kodin 37 500 dollarin 25 prosentin käsirahalla, kassatuotto on 11,5 prosenttia.

10 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon vuokra-asunnossa (1)

Mistä etsiä vuokra-asuntoa

Kiinteistösijoittajat käyttävät usein MLS:ää, kiinteistötukkukauppaa tai online-listausalustaa, kuten Roofstock, vuokra-asunnon etsimiseen.

MLS

Vaikka MLS on hyvä lähde ensisijaisen asunnon löytämiseen, jotkut sijoittajat katsovat, että markkinoiden ulkopuoliset taskulistaukset tekevät parhaista vuokrakohteista. Kun koti pääsee MLS:ään, se ei ehkä ole niin hyvä sopimus.

Vaikka MLS:ssä voi olla hyviä mahdollisuuksia, sijoittajat saattavat haluta tarkastella kiinteistöä ja mahdollisia tuottoja tarkasti.

Tukkukauppias

Kiinteistöjen tukkukauppiaatovat ihmisiä, jotka paikantavat vaikeuksissa olevat korjauksen tarpeessa olevat kodit, sitovat kiinteistön markkinahintaan, arvioivat tarvittavat korjaukset ja luovuttavat sitten ostosopimuksen toiselle kiinteistösijoittajalle tukkuhintaa vastaan.

Vaikka jotkut tukkumyyntimahdollisuudet voivat olla hyviä, toiset voivat olla ongelmallisia, jos tukkumyyjä on kokematon tai aliarvioi korjauskustannukset.

Kattotuki

Roofstock on online-kiinteistömarkkinapaikka, jossa voit ostaa ja myydä omakotitalovuokra-asuntoja ilman, että vuokralainen keskeytyy. Sijoittajat voivat käyttää suodattimia kiinteistöhaun mukauttamiseen sijainnin, hinnan, halutun tuoton ja muiden perusteella.

Monet Roofstockissa myytävät vuokra-asunnot sisältävät yksityiskohtia ja due diligence -kohteita, kuten kuvia, kiinteistötarkastuksia, omistusraportteja ja vuokralaisen vuokrasopimuksen tietoja. Kiinteistön perusteellisen analysoinnin jälkeen ostajat voivat tehdä tarjouksen, neuvotella myyjän kanssa ja suorittaa koko kaupan verkossa.

10 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon vuokra-asunnossa (2)

FAQs

Mitä pitää ottaa huomioon kun vuokraa asunnon? ›

Vinkit ensimmäiseen vuokra-asuntoon
 1. Asunnon etsiminen. Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa. ...
 2. Vuokrasopimuksen tekeminen. Ennen vuokralaisen valintaa asunnossa suoritetaan usein näyttö, johon kannattaa osallistua. ...
 3. Tarvittavat ilmoitukset ja sopimukset. ...
 4. Muuttaminen. ...
 5. Vuokra-asunnossa asuminen.

Mikä on normaalia kulumista Vuokra-asunnossa? ›

Tavanomaista kulumista ovat esimerkiksi huonekalujen aiheuttamat painaumat ja värijäljet, tai normaalin liikkumisen aiheuttamat kulumajäljet. Vuokralaisen ei myöskään tarvitse korjata ja korvata hyllyjen sekä muiden tavanomaisten huonekalujen kokoamisesta ja asentamisesta syntyneitä jälkiä.

Mikä on kohtuullinen Vuokranalennus? ›

Kuluttajariitalautakunnan mukaan kohtuullinen vuokranalennus on putkiremontin ajalta 30–50 % remontin kestoajalta. Alennuksen suuruuteen vaikuttaa esimerkiksi se, miten mahdollisuudet peseytymiseen ja wc:n käyttöön on järjestetty.

Mikä lasketaan Asumiseksi? ›

Asuminen on vakituista silloin, kun olet ilmoittanut rakennuksen tai huoneiston Digi- ja väestötietovirastoon vakituiseksi asunnoksesi. Asumisen tilanne määräytyy vuoden alun tilanteen mukaan.

Paljonko menee veroa vuokratuloista? ›

2) Paljonko vuokratuloja verotetaan? Vuokratulon verotus määräytyy pääomatulojen verotusprosentin mukaisesti, sillä verottajan näkökulmasta vuokratulo on nimenomaan pääomatuloa. 30 000 euroon saakka vuokratulosta pidätetään 30 prosenttia ja tämän ylittävältä osalta 34 prosenttia.

Milloin ei tarvitse maksaa vuokraa? ›

Jos huoneistossa ei esimerkiksi remontin vuoksi voi lainkaan asua, on vuokralaisella oikeus saada vapautus koko vuokran maksamisesta. Tällöin vuokralainen voi kuitenkin joutua maksamaan niin sanottua varastointivuokraa, jos hänen tavaransa jäävät huoneistoon.

Miten päästä eroon Vuokra-asunnosta? ›

Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus

Vuokrasopimus tulee lain mukaan irtisanoa kirjallisesti sekä irtisanomisilmoitus toimittaa vastaanottajalle todisteellisesti. Kirjallisuuden vaatimuksen täyttää myös sähköinen ilmoitus, jos sen sisältöä ei voi yksipuolisesti muuttaa ja jos ilmoitus on tallennettavissa.

Mistä tunnistaa hyvän vuokralaisen? ›

6 + 1 vinkkiä: Näin tunnistat hyvän vuokralaisen
 • Haastattele ja tapaa kiinnostavimmat hakijat. ...
 • Tarkista hakijan maksukyky. ...
 • Pyydä vuokranhakijalta palkkatodistus tai todistus opiskelupaikasta. ...
 • Kysy hakijan elämäntilanteesta. ...
 • Kysy suosituksia. ...
 • Valitse vuokralainen järkiperustein. ...
 • Käänny ammattilaisen puoleen.
Aug 26, 2022

Saako vuokranantaja näyttää asuntoa? ›

Vuokranantajalla on oikeus päästä vuokra-asuntoon sen kunnon tarkistamiseksi tai asunnon esittelemiseksi uudelle vuokralais- tai ostajaehdokkaalle. Käynneistä pitää kuitenkin aina sopia vuokralaisen kanssa. Vuokrasuhteen aikana asunto on vuokralaisen koti, eikä vuokranantajalla ole oikeutta käydä asunnossa ilman lupaa.

Mikä on kohtuullinen Vuokrankorotus? ›

Korotusten tulee olla kohtuullisia ja korotetun vuokran tulee vastata huoneiston vuokra-arvoa. Korotukset eivät saa vuosittain ylittää 15 prosenttia muutoin kuin tilanteissa, joissa kiinteistössä tehdään merkittäviä kiinteistön ja huoneiston vuokra-arvoa kohottavia korjauksia.

Paljonko vuokraa voi nostaa? ›

Korotuksen tulee olla kohtuullinen ja korotetun vuokran tulee vastata huoneiston vuokra-arvoa. Korotus ei saa vuosittain ylittää 15 prosenttia muutoin kuin tilanteissa, joissa tehdään vuokrattavan kohteen vuokra-arvoa merkittävästi kohottavia korjauksia.

Mitä vuokranantaja saa kysyä vuokralaiselta? ›

Vuokranantaja saa kysyä vuokralaisehdokkaalta vuokranmaksuun ja asumiseen liittyvistä asioita. Näihin asioihin kuuluvat esimerkiksi työ- tai opiskelupaikka, kuukausitulot ja palkkatodistus, kuten myös lemmikit.

Mikä on asunnon normaalia kulumista? ›

Tavanomaisella kulumisella tarkoitetaan huoneistossa ajan myötä tapahtuvaa kulumista, kuten lattia- ja seinäpintojen ikääntymistä. Normaalia kulumista tapahtuu, asuipa huoneistossa kuka tahansa. Vuokralainen ei vastaa asunnon normaalista kulumisesta, ellei toisin ole sovittu.

Milloin asuminen on vakinaista? ›

Vakinaisesta muutosta on kyse, jos henkilö aikoo oleskella Suomessa vähintään vuoden. Oleskeluluvan on myös oltava voimassa vähintään vuoden. Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse oleskelulupaa tai oleskeluoikeuden rekisteröintiä.

Mikä katsotaan vakituiseksi asunnoksi? ›

- Asunto katsotaan vakinaisesti asutuksi, jos siinä asuu Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmän mukaan yksikin asunnon henkilöistä vakituisesti. - Asunto katsotaan tilapäisesti asutuksi, jos siinä asuu väestötietojärjestelmän mukaan tilapäisiä asukkaita, mutta ei yhtään vakituista asukasta.

Mitä asioita kannattaa selvittää ennen kuin päättää vuokrata asunnon? ›

Vuokrasopimuksessa sovittavia asioita ovat mm.
 • vuokra-sopimuksen kesto määräaikaiseksi tai toistaiseksi voimassa olevan väliltä
 • vuokran suuruus.
 • vuokran maksupäivä ja maksutapa.
 • mahdolliset vesimaksut ja esimerkiksi maksut mahdollisesta autopaikasta sekä saunavuorosta.
Aug 29, 2020

Mitä vuokranantajan pitää tietää? ›

Muista: mitä vuokranantaja saa kysyä tai selvittää? Vuokralaisen henkilötiedot kuten henkilötunnuksen. Luottotiedot. Tulot, esimerkiksi pyytämällä palkkakuitin tai todistuksen eläkkeestä tai työttömyyskorvauksesta.

Miten valmistautua vuokra Asuntonäyttöön? ›

Vinkkejä vuokra-asuntonäyttöön
 1. Tutustu vuokra-asuntoon. Nainen pohtii vuokra-asunnon plussia ja miinuksia ja josko pitäisi mennä asuntonäyttöön. ...
 2. Tule ajoissa näyttöön. Nuorimies matkalla asuntonäyttöön. ...
 3. Tutki asunto tarkkaan. Pari mittailee vuokra-asunnon seiniä asuntonäytössä. ...
 4. Käy tutkimassa asuinaluetta.
Jul 6, 2020

Mitä tietoja vuokranantaja voi kysyä? ›

Mitä voit kysyä vuokralaiselta:
 • Henkilötiedot (myös henkilötunnuksen) ...
 • Miksi hän on muuttamassa?
 • Miksi hän on kiinnostunut juuri tästä asunnosta?
 • Onko alue hänelle ennestään tuttu?
 • Onko hänellä luottotiedot kunnossa?
 • Tuloista/vuokranmaksukyvystä, mahdollisuudesta maksaa vakuus tai takaajasta.
Aug 30, 2021

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 24/11/2023

Views: 6093

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.