404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (2023)

Verkkosivustollasi näkemistäsi monista mahdollisista virheistä Error 404 Not Found on yksi ilkeimmistä virheistä. Mutta se ei tarkoita, etteikö sitä voisi ratkaista. Jos sinä tai vierailijasi yrität selata verkkosivustoasi ja saat silti virheilmoituksen "404 ei löydy", se on huono asia 😒.

Tämä virhe on viimeinen asia, jota potentiaaliset asiakkaat odottavat yritykseltäsi. 404-virhe voi myös olla osoitus siitä, että jokin on muuttunut tai siirtynyt, ja 301-uudelleenohjaus on todennäköisesti lisättävä, jotta pääset takaisin GoogleenSEO.

Tässä viestissä yritämme auttaa sinua saamaan verkkosivustosi taas toimimaan selittämällä asioita, kuten:

katso meidänVideoopas 404 Not Found -virheen korjaamiseen sivustollasi

Mikä on 404 ei löydy -virhe?

404-virhe ilmenee, kun verkkosivuston palvelin ei löydä sivua, jota yrität käyttää. Tämä tarkoittaa, että vaikka asiakas (selaimesi) onnistui muodostamaan yhteyden isäntään (sivuston palvelimeen), isäntä ei löytänyt pyydettyä resurssia (kuten tiettyä URL-osoitetta tai tiedostonimeä).

Tuki

Esimerkki:Jos joku yrittääsivustosi.com/postinimisoita, mutta ei ole tyytyväinen etanaanpost-nimiomistaa. Vierailija näkee sitten 404-virheen, koska vaikka verkkopalvelimesi toimii normaalisti, pyydettyä resurssia ei ole olemassa.

Kyse ei ole vain viesteistä tai sivuista, vaan myös puuttuva sisältö voi aiheuttaa palvelimelle 404-virheen, esim. B. puuttuu kuvatiedosto, puuttuu JavaScript, puuttuuCSSjne.

Tässä on tarkempi määritelmäInternet Engineering Task Force (IETF):

Tilakoodi 404 (ei löydy) osoittaa, että lähtöpalvelin ei löytänyt nykyistä esitysta kohderesurssille tai ei halua paljastaa sellaisen olemassaoloa. 404-tilakoodi ei osoita, onko puuttuva näyttö väliaikainen vai pysyvä; the410 (Pois) - Tilakoodion parempana kuin 404, kun lähtöpalvelin tietää, oletettavasti jollain konfiguroitavalla tavalla, että tila on todennäköisesti pysyvä.

Kun sinä tai joku vierailijoistasi vierailee verkkosivustollasi, selaimesi lähettää pyynnön verkkopalvelimelle ja vastaanottaa tietoja, jotka sisältävät ns. HTTP-otsikon. HTTP-otsikko sisältääHTTP-tilakooditselittääkseen, mitä pyynnölle tapahtui.

Suurimman osan ajasta pyyntö toimii täydellisesti, etkä koskaan näe HTTP-tilakoodia (ellet etsi aktiivisesti). Kuitenkin, jos jokin menee pieleen, verkkoselaimesi näyttää yleensä viestin, jossa on HTTP-tilakoodi, joka ilmaisee tarkan ongelman.

Kuten muutkin virheilmoitukset (virhe 500,Virhe 502,Virhe 503,Virhe 504jne.), "Virhe 404 ei löydy" -viesti on tämän prosessin tulos.

virhekoodi404 ei löydetty
virheen tyyppiSelainprotokollavirhe
virhemuunnelmiaVirhe 404
404 ei löydetty
HTTP-virhe 404
Ei löydetty
Sivua ei löydetty
Pyydettyä URL-osoitetta ei löytynyt tältä palvelimelta.
Sivua ei löydy
Emme löydä etsimääsi sivua.
Pyydettyä URL-osoitetta /~ ei löytynyt tältä palvelimelta. Se on kaikki mitä tiedämme.
aiheuttanut virheitäOngelmia sivustosi pysyvien linkkien kanssa
Ei uudelleenohjausta sisällön siirtämisen tai uudelleennimeämisen jälkeen

Mikä aiheuttaa 404 ei löydy -virheen?

Jos näet tämän virheen koko sivustosi sisällössä, se johtuu yleensä ongelmastaPysyvät linkitWordPress-verkkosivustollesi. Jos näet sen vain yksittäisissä sisältökohdissa, se johtuu luultavasti siitä, että olet muuttanut osaa sisältöslugista (verkkotunnusta seuraavan viestin nimen) ilman uudelleenohjausta.

Myöskään 404-virhe ei ole aina huono -se on vain huono, jos se vaikuttaa käytettävyyteen.

Esimerkiksi joskus henkilö voi vain valita vääränURL-osoitekirjoita osoitepalkkiin. Tässä tapauksessa näet edelleen 404-virheen, mutta sivustosi määrityksissä ei ole varsinaista ongelmaa. Tämä on itse asiassa haluamasi vastaus, ja voit luoda oman mukautetun 404-sivusi ohjataksesi vierailijat oikeaan paikkaan (näytämme, miten se tehdään myöhemmin).

Virheen 404 muunnelmia ei löytynyt

Koska eri selaimet näyttävät virheilmoitukset eri tavalla, saatat nähdä eri viestin kyseiselle virheelle. Muita yleisiä muunnelmia ovat (kieliasetuksistasi riippuen virheet näkyvät saksaksi tai englanniksi):

 • "Virhe 404"
 • "404 ei löydetty"
 • "HTTP-virhe 404"
 • "Ei löydetty"
 • "Sivua ei löydetty"
 • "Pyydettyä URL-osoitetta ei löytynyt tältä palvelimelta."
 • "Sivua ei löydy"
 • "Emme löydä etsimääsi sivua."
 • "Pyydettyä URL-osoitetta /~ ei löytynyt tältä palvelimelta. Se on kaikki mitä tiedämme.
 • "Sivua ei löydetty"
 • "Pyydettyä URL-osoitetta ei löytynyt tältä palvelimelta."
 • "Sivua ei löydy"
 • "Emme löydä etsimääsi sivua."
 • "Pyydettyä URL-osoitetta / ~ ei löytynyt tältä palvelimelta. Se on kaikki mitä tiedämme.
404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (1)

Virhe 404 ei löydy -viesti on ainutlaatuinen myös siinä mielessä, että monet verkkosivustot luovat mukautetun sivun virheen korjaamiseksi sen sijaan, että näyttäisivät jotakin yllä olevista viesteistä. Joissakin teemoissa on oletuksena myös mukautettuja 404-sivuja. Tämän vuoksi et ehkä näe virheilmoitusta niin monta verkkosivustoa sen sijaanKäytä hauskoja tai luovia 404 sivua.

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (2)

Alla on esimerkki omasta 404-sivustamme Kinstassa. Tarjoamme hakukentän ja joitakin viimeaikaisia ​​blogikirjoituksiamme, joiden avulla kävijät löytävät etsimänsä.Vinkki: Sinun tulee aina sisällyttää hakutoiminto 404-sivullesi.

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (3)

404-virheiden vaikutus hakukoneoptimointiisi

404 ei löydy -virheellä ei ole luontaista negatiivista vaikutusta hakukoneoptimointiin. Riippuen siitä, miksi virhe ilmenee, tällä voi kuitenkin olla negatiivinen vaikutus.

Jos esimerkiksi vierailija vain kirjoittaa väärin URL-osoitteen ja näkee 404-virheen, se ei vaikuta negatiivisesti verkkosivustosi hakukoneoptimointiin. Jos sinulla on kuitenkin yksittäisiä virheitä väärin muotoilluista URL-osoitteista, tämä estää Googlea indeksoimasta verkkosivustoasi oikein ja tällä tavalla tunnet negatiivisen SEO-vaikutuksen.

Jos sivusi pysyvä linkki-ongelma aiheuttaa 404-virheen, Google ei voi indeksoida mitään sivustosi sisältöä.Toisin sanoen, korjaa 404-virheet aina mahdollisimman pian.

404 ei löytynyt -virhe Vaikutus verkkosivuston suorituskykyyn

Monet eivät tiedä tästä, mutta sivustot, jotka tuottavat paljon 404-virheitä, voivat joutua helposti suorituskykyongelmiin, koska nämä vastaukset eivät yleensävälimuistissatulla. Olemme nähneet tämän usein suuremmilla sivustoilla, ja se voi olla suuri ongelma, jos mainostat vahingossa 404-sivua tai saat viruksen vierailijoita.

Minimoidaksemme 404-pyyntöjen vaikutuksen verkkosivuston suorituskykyyn tallennamme404 sivua automaattisesti 15 minuutin ajanim Cache.

Jos luot uuden sivun, jolla on sama URL-osoite kuin välimuistissa olevalla 404-sivulla, tyhjennämme välimuistin automaattisesti, jotta vierailijasi näkevät uuden sivun heti. Tämä tarkoittaa, että sivustosi on suojattu dynaamisten 404-sivujen liikenteen aiheuttamilta PHP- ja CPU-piikkeiltä.

Luot luultavasti jo enemmän 404-virheitä kuin uskotkaan! MeidänAnalyysityökalu MyKinstavoi auttaa määrittämään tarkan määrän (katso alla).

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (4)

Voit myös nopeasti nähdä, mitkä ovat yleisimmät 404-virheet. Tässä esimerkissä voit nähdä, että verkkosivustolla on joitain mobiilikuvakkeita, kuten/apple-touch-icon.png. neiti. Näitä pyydetään todennäköisesti teemassa tai laajennuskoodissa, mutta varsinaisia ​​kuvakkeita ei koskaan lisätty. Tästä syystä palvelin luo 404-virheen, koska se ei löydä resursseja.

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (5)

Voit myös saada 404-virheitäGoogle Search Consoleshekki tai kolmannen osapuolen laajennus, kutenUudelleenohjausasennus, joka kirjaa 404-virheet. Muista kuitenkin, että tällaisilla laajennuksilla on myös suorituskykyvaikutuksia. On paljon parempi luottaa palvelintason työkaluun. Siksi tarjoamme näitä työkaluja kaikille Kinstan asiakkaille.

Syynä näihin virheisiin on se, että monet 404-sivut ovat erittäin resurssivaltaisia. Suurille verkkosivustoille kannattaa käyttää aVältä painavia 404 sivuja. Luoda yksiyksinkertainen 404-malli, joka ei mahdollisuuksien mukaan tee tietokannasta enempää kyselyjä.

Kuinka korjata virhe 404 ei löydy?

Alla käsitellään muutamia eri tapoja 404 ei löydy -virheilmoituksen korjaamiseksi riippuen siitä, liittyykö se verkkosivustoon vai tiettyyn sisältöön.

1. Tyhjennä välimuisti

Päivitä ensin sivu ja tarkista URL-osoite (kirjoitusvirheet ovat yleisempiä kuin luulet).

Jos saat edelleen 404-virheilmoituksen, yritä käyttää linkkiä toisella laitteella. Jos näet sivun, ongelma saattaa olla tietokoneesi välimuistissa.

Voit selvittää, kuinka välimuisti tyhjennetään eri selaimia koskevista ohjeistamme:

 • Kuinka pakottaa päivittämään yksi sivu kaikille selaimille
 • Kuinka tyhjentää selaimen välimuisti Google Chromelle
 • Kuinka tyhjentää selaimen välimuisti Mozilla Firefoxille
 • Kuinka tyhjentää selaimen välimuisti Safarille
 • Internet Explorerin selaimen välimuistin tyhjentäminen
 • Kuinka tyhjentää selaimen välimuisti Microsoft Edgelle
 • Kuinka tyhjentää selaimen välimuisti Operalle

2. Päivitä sivustosi pysyvät linkit

Jos näet 404-virheitä koko sivulla yrittäessäsi käyttää sisältöä, todennäköisin syy on ongelma pysyvissä linkeissäsi (tai.htaccess-Datei, jos isäntäsiApachekäytetty). Jos olet Kinsta-asiakas, käytämmeNginx, joten voit sulkea pois .htaccess-tiedoston mahdollisen syyn.

Helpoin tapa korjata tämä on sinunPysyvän linkin asetuksetpäivitys WordPressin hallintapaneelista. Sinun tarvitsee vain siirtyä kohtaan Asetukset → Pysyvät linkit ja napsauttaa Tallenna muutokset (sinun ei tarvitse tehdä muutoksia - Tallenna muutokset riittää).

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (6)

3. Määritä 301-uudelleenohjaukset siirretylle tai uudelleen nimetylle sisällölle

Jos saat 404-virheitä tietystä sisällöstä, ongelma on todennäköisesti sinun:

 • TheURL-Slugkoska tämä sisältö on muuttunut.
 • Tämä sisältö on siirretty manuaalisesti, esimerkiksi poistamalla olemassa oleva viesti tai liittämällä se uuteen viestiin.

Käyttäjät yrittävät sitten käyttää sisältöä vanhassa paikassa ja näkevät 404-sivun odottamansa artikkelin sijaan. Paras tapa korjata tämä on ohjata automaattisesti kaikki, jotka yrittävät käyttää vanhaa sijaintia uuteen sijaintiin. Näin he pääsevät oikeaan paikkaan ilman 404-virheitä. Tämä tapa on hyvä myös SEO:llesi. Jos siirrät tai nimeät viestin uudelleen lisäämättä uudelleenohjausta, kaikki kyseiseen viestiin osoittaviin käänteisiin linkkeihin liitetyt verkkotunnuksen valtuudet menetetään.

Oletusarvoisesti WordPress yrittää ohjata muutettua/siirrettyä sisältöä. Mutta tämä ei aina toimi, eikä sinun pitäisi koskaan luottaa WordPressiin tämän toiminnon suhteen. Mutta älä huoli, siihen on useita helppoja tapojaUudelleenohjaukset WordPressissäperustaa:

Ensinnäkin voitilmainen uudelleenohjauslaajennusKäytä uudelleenohjausten hallintaan WordPress-hallintapaneelista. Kun olet asentanut ja aktivoinut laajennuksen, siirry kohtaan Työkalut → Uudelleenohjaus ja kirjoita 404-sivuinen URL-osoite Source URL -kenttään ja sisällön uusi sijainti Kohde-URL-kenttään:

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (7)

Jos isännöit Kinstan kanssa, voit myös hallita uudelleenohjauksiasi MyKinsta-hallintapaneelistahallinnoida. Kinsta-työkalun käyttö on itse asiassa parempi tapa, koskaSäännöt toteutetaan palvelintasolla, joka on suorituskyvyn kannalta huomattavasti parempi tapa. Se tarkoittaa myös sitä, että sinun ei tarvitse huolehtia kolmannen osapuolen laajennuksesta.

Voit lisätä uudelleenohjauksen siirtymällä sivustollesi MyKinstassa ja valitsemalla sivupalkistauudelleenohjauksetulos. Napsauta sitten painikettaLisää edelleenlähetyssääntö:

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (8)

Voit sitten määrittää edelleenlähetyssäännön:

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (9)

Jos isäntäsi käyttää Apache-palvelinta, voit määrittää .htaccess-uudelleenohjauksen. The.htaccess-Generator-Sitevoi auttaa sinua luomaan oikean koodin lisättäväksi sivustosi .htaccess-tiedostoon.

Kuinka luoda oma sivu 404 Not Found -virheellä?

Vaikka toisaalta teet parhaasi välttääksesi 404-virheet noudattamalla yllä olevia vinkkejä,404-virheitä on mahdotonta poistaa kokonaan, koska jotkin asiat eivät ole hallinnassasi. Ei ole harvinaista, että pienillä verkkosivustoilla on tuhansia 404-virheitä joka kuukausi.

Jos esimerkiksi vierailija kirjoittaa URL-osoitteen väärin tai jos toinen verkkosivusto linkittää sivulle, jota ei ole olemassa, käyttäjät saavat 404-virheitä riippumatta siitä, mitä teet asialle.

Voit tarjota käyttäjäystävällisemmän virhesivun käyttämällä yhtä monista 404-sivulaajennuksista. Kanssailmainen 404 sivun laajennusVoit esimerkiksi määrittää mukautetun 404-virhesivun seuraavasti:

 • Hakukenttä
 • Tärkeitä linkkejä
 • yhteystiedot

Toinen tärkeä ominaisuus 404-sivulaajennuksessa on, että se ei luo uudelleenohjauksia. Yksi404-sivu ei saa koskaan olla fyysisellä sivullaMitensivustosi.com/404ohjata uudelleen. 404-virhe tulee aina luoda dynaamisesti kyseisellä sivulla.

Kun sisällytät nämä elementit 404-sivullesi, annat vierailijoille oikeat tiedot ja työkalut, jotta he löytävät lopulta etsimänsä. Mutta muista:Pidä 404-sivusi selkeänä parantaaksesi suorituskykyä.

Kuinka voit seurata 404-virheitä tulevaisuudessa?

Jatkossa saattaa olla hyödyllistä kiinnittää huomiota siihen, mitkä pyynnöt aiheuttavat 404-virheitä. Tämä voi auttaa sinua:

 • Etsi rikkinäisiä linkkejäjoita ihmiset lähettävät olemattomaan resurssiin (nämä voivat olla sisäisiä linkkejä tai ulkoisia linkkejä muilta verkkosivustoilta). Voit sitten yrittää korjata tai poistaa nämä linkit, jos mahdollista.
 • Katso, mitkä sivut Googlella on vaikeuksia indeksoida. Tämän jälkeen voit selvittää, miksi Google yrittää indeksoida sivua, jota ei ole olemassa, ja määrittää tarvittaessa uudelleenohjauksen.
 • Korjaa suorituskykyyn liittyvät ongelmat 404-virheillä.

Vaihtoehto 1 – Google Analytics

Jos käytät Google Analyticsia, voit määrittää mukautetun raportin näyttämään ulkoisten linkkien 404-virheet. Rebelticsillä on sellainenhyvä opetusohjelmatähän aiheeseen.

Vaihtoehto 2 – WordPress-laajennus

Jos haluat käyttää WordPress-laajennusta, voit käyttää yllä mainittua lisäosaaUudelleenohjauslaajennuksen 404 virheseurata WordPress-hallintapaneelista.

Vaihtoehto 3 – Kolmannen osapuolen tarkastustyökalu

Voit myös käyttää kolmannen osapuolen tarkastustyökalua, kutenAhrefskäytä tarkistaaksesi, onko sivustollasi 404-virheitä. Voit jopa asettaa tämän toimimaan tietyn aikataulun mukaan.

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (10)

KanssaSitecheckervoit myös etsiä ja valvoa 404-virheitä. Jopa 900 sivun tarkistaminen on ilmaista ja se suoritetaan automaattisesti 3 päivän välein. Jos kirjaudut maksulliseen sopimukseen, voit määrittää seurannan päivittäin tai jopa 12 tunnin välein.

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (11)

Vaihtoehto 4 – Google Search Console

Voit seurata Googlen indeksointirobotin löytämiä 404-virheitä Google Search Consolessa. Kun oletTarkistit verkkosivustosi Google Search Consolella, siirry kohtaan Indeksointi → Indeksointivirheet → Ei löytynyt nähdäksesi luettelon Googlen löytämistä 404-virheistä. Tämä on ylivoimaisesti yksi helpoimmista tavoista.

Se on myös paras verkkosivustosi suorituskyvyn kannalta, koska se ei vaadi kolmannen osapuolen laajennuksia tai lisävahvistusta verkkosivustollesi. Google-botit indeksoivat verkkosivustoasi jo säännöllisesti. Joten miksi et vain käytä jo olemassa olevia tietojasi? 😉

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (12)

Yhteenveto

Piditpä siitä tai et, sivullasi on aina 404-virhettä, niin valitettavaa kuin se on. Mitä suurempi sivustosi on, sitä enemmän virheitä saat. Suosittelemme, että kehität järjestelmän, jotta voit seurata ja korjata tämäntyyppisiä virheitä. 404-virheet eivät ole koskaan hyväksi vierailijoille; Brändisi ja Google eivät myöskään halua nähdä näitä virheitä.

Onko sinulla muita vinkkejä tai kysymyksiä liittyen 404 ei löydy -virheilmoitukseen tai miten se vaikuttaa verkkosivustoosi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

404 Ei löydy -virheen korjaaminen sivustollasi (13)

Brian Jackson

Brianilla on valtava intohimo WordPressiin, hän on käyttänyt sitä yli kymmenen vuoden ajan ja jopa kehittää joitain premium-laajennuksia. Brian rakastaa bloggaamista, elokuvia ja patikointia. yhteyttäBrian Twitterissä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated: 04/12/2023

Views: 5503

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.