Alpine Linuxin edut Docker-säiliöille – Systran Box (2023)

Alpine Linux on kevyt ja minimalistinen Linux-jakelu, joten se sopii erinomaisesti käytettäväksiDocker-kontit. Vaikka Alpine Linux ei olekin suosituin Linux-jakelu kehittäjien keskuudessa, se tarjoaa useita etuja, jotka tekevät siitä ihanteellisen Docker-säilön sisällä. Näitä etuja ovat sen pieni koko ja alhainen resurssien käyttö, sen tietoturvaedut ja yhteensopivuus useiden ohjelmistojen kanssa. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miksi Alpine Linux on loistava valinta käytettäväksi Dockerissa ja sen tarjoamista eduista.

Säilökuvat voivat olla niinkin pieniä kuin 6 Mt Alpine Linux OS -käyttöjärjestelmässä, mikä on paljon kevyempi kuinUbuntu kontit. Kevyt kuva käynnistyy nopeammin kuin suurempi, joten sen käyttöönottoaika on myös lyhyempi. Voit käyttää Android APK:ta BusyBoxin sijaan, Unix Bash -apuohjelmapakettia Alpine Linuxille. APK:n avulla meillä on kaikki tarvittavat työkalut Docker-tiedoston luomiseen säilökuvalle. Tämä erittäin kevyt Dockerfile, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedostot, antaa sinulle perusasetukset. Alpine Linuxin mukana tulee OpenRC-niminen palvelunhallintajärjestelmä valinnaisena lisävarusteena. Tässä tapauksessa OpenRC-komento suoritetaan käyttämällä Nginx-binaaritiedostoja.

Docker-tiedoston avulla voit muokata olemassa olevaa kuvaa luodaksesi räätälöidymmän, mukautetun kuvan testausta ja käyttöönottoa varten. Ei ole olemassa verkkoon asennettuja tiedostoja, joita tarvitaan sellaisenaan levitettävien tiedostojen, kuten HTML- tai JavaScript-tiedostojen, liittämiseen. Tämän kokoonpanon suuremman joustavuuden vuoksi säilön kuva on järjestettävä uudelleen jokaisen lähdekoodin muutoksen jälkeen.

Se sopii hyvin yksinkertaisiin sovelluksiin ja palvelintoteutuksiin, koska se on helppokäyttöinen ja kuluttaa vähemmän muistia. Säiliöt kuluttavat vähemmän RAM-muistia ja tallennustilaa, joten voit säästää rahaa. Lisäksi,Alpine DockerVirallinen kuva sisältää seuraavat ominaisuudet: vankka paketinhallinta.

Jos asennat Windows Managerin ja Desktops Environments -ympäristöt itse, ne asennetaan. TheAlppien kehityspinoon esimerkki tästä. Alpine Linux on laajimmin käytetty Linux-käyttöjärjestelmä ohjelmistojen käyttöönottoon, joten se on erinomainen valinta, jos haluat työskennellä sen kanssa.

Jos haluat jotain erilaista kuin tavalliset Linux-jakelut, Alpine Linux on asia, jota sinun tulee harkita. Alpine on erinomainen valinta kevyeen palvelinkäyttöjärjestelmään virtualisointia tai konttia varten.

Vastaanottajaasenna DockerAlpine Linuxissa voit asentaa sen APK add –update docker openrc:n kautta. Dockerin voi ladata yhteisön arkistosta. Jos riviä ei lisätä /etc/apk/repositories-tiedostoon, sitä on muokattava tyytymättömien rajoitusten virheen poistamiseksi (tai kommentoinnin poistamiseksi).

Pitäisikö minun käyttää Alpine For Dockeria?

Alpine on suosittu valintaDocker-kuvatpienen koon ja minimalistisen lähestymistavan ansiosta. Alpine on musl libc:n ja BusyBoxin ympärille rakennettu Linux-jakelu, mikä tekee siitä ihanteellisen konttipohjaisille sovelluksille. Sen pieni koko tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää pienentämään Docker-kuvien kokonaiskokoa, mikä nopeuttaa käyttöönottojasi. Sillä on myös useita tietoturvaetuja, kuten kyky toimia ei-root-käyttäjänä. Jos siis etsit kevyttä ja turvallista vaihtoehtoa Docker-kuvillesi, Alpine on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen.

Yksi tärkeimmistä vaiheista sovelluksen onnistuneessa säiliössä on peruskuvan määrittäminen. Ubuntu Linuxin tai Alpine Linuxin pohjalta on olemassa kaksi erillistä peruskuvatyyppiä. Kumpikaan peruskuva ei ole luonnostaan ​​parempi kuin toinen, mutta kumpikin sopii paremmin tiettyyn käyttötapaukseen. Ubuntu 20.04 -peruskuvassa huomaat, että /bin-hakemistossa on satoja apuohjelmia (ja niitä on enemmän muissa tiedostojärjestelmän osissa):. Näin hardlink toimii Hardwired-konferenssissa. Asenna aptcache CLI:stä ja tallenna sitten hostid-skripti aptHOSTID:llä. Asenna apt-cdrom i386:een scriptreplayn kautta apt-config iconv sdiff apt-get id sed apt-key info cmp select-editor apt-mark infotocap sensible-browser arch install sensible-editor inwk seq base32:n kautta Tämän setpriv-tilin perusnimi on PCS .

Ischroot setsid basenc -liitoksen suorittaa ischroot. Viime yönä Sg bashbug teloitettiin setterm bash kill. Sha1sum-funktiota käytetään kissan viimeisen lokin tallentamiseen. sha224sum chage ldd sha256sum chattr link mknod toe Enemmän kosketusta alkuun. Df mount trumpate tput diff mount point tr diff mountpoint tr diff3 mv true dir namei trumpate dircolors. On tarpeen asettaa dirnameksi newgrp ja päivämääräksi dmesg. nice tty dnsdomainname nisdomainname tzselect domainname nl ucclampset dkg nohup Huolimatta siitä, että /bin-kansiossa on 81 apuohjelmaa, tämä on silti merkittävä määrä verrattuna Ubuntun 294 apuohjelmaan.

Peruskuvan käytön seurauksena saatat huomata, että se on vähemmän kannettava, sen käynnistäminen kestää kauemmin ja sen tiedostokoko on suurempi. Alpinen apuohjelmat ovat symbolisia linkkejä BusyBoxiin, suoritettavaan tiedostoon, joka toimii hakemistona useille Unix-työkaluille. Alpine on vieläkin ohuempi ja helpompi suojata, koska ainoat haavoittuvuudet, joista olet huolissasi, liittyvät Busyboxiin. Tietyissä tapauksissa on suositeltavaa käyttää Alpinea peruskuvana, jos turvallisuus on etusijalla.

Pienen kokonsa ja nopeiden käynnistysaikojensa vuoksi Alpine Linuxin suosio on kasvanut viime vuosina. Sitä käytetään useissa sovelluksissa, mukaan lukien postmarketOS, joka on tarkoitettu käytettäväksi mobiililaitteissa. Lisäksi,monia Docker-kuviaperustuvat Alpinen, ja käyttäjät voivat asentaa bash-kuoren näihin kuviin. Alpinen suosio ei johdu pelkästään sen suorituskyvystä, vaan myös sen turvallisuudesta. Se on suunniteltu turvalliseksi alusta alkaen. Alusta on erinomainen valinta sovelluksille, jotka vaativat turvallista ja kevyttä infrastruktuuria, kuten sulautetut järjestelmät, pilvilaskenta ja kontit. Yhteenvetona voidaan todeta, että Alpine Linux on erinomainen valinta projekteihin, jotka vaativat turvallisen, kevyen ja nopean käyttöjärjestelmän. Sitä käytetään tällä hetkellä monissa sovelluksissa, ja sen suosio todennäköisesti kasvaa tulevaisuudessa.

Onko Alpine hyvä tuotantoon?

Alpine on yksinkertainen Linux-jakelu, jossa on vain sovelluksesi tarvitsemat tarpeet. Opit optimoimaan Docker-kuvia muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa tässä opetusohjelmassa vähentäen niiden kokoa, nopeutta ja hyödyllisyyttä.

Miksi Docker Images käyttävät Alpinea?

Alpine Linuxin edut Docker-säiliöille – Systran Box (1)

Docker-kuvat käyttävät Alpinea peruskuvanaan useista syistä. Ensinnäkin Alpine on kevyt Linux-jakelu, joka on suunniteltu erittäin minimaaliseksi ja turvalliseksi. Tämä tekee siitä ihanteellisen konttisovelluksiin, koska sen suorittaminen vaatii vähemmän resursseja. Lisäksi Alpine on yhteensopiva useimpien suurten Linux-jakelujen kanssa, mikä helpottaa sen ylläpitoa useilla alustoilla. Lopuksi Alpine tarjoaa myös laajan valikoiman paketteja ja kirjastoja, mikä helpottaa sovellusten nopeaa asennusta ja määrittämistä. Kaikki nämä edut tekevät Alpinesta ihanteellisen valinnan käytettäväksi Docker-kuvien kanssa.

Alpine Linux Docker -kontit on rakennettu Alpine Dockerin viralliselle kuvalle (DOI). Dockerin ja sovelluksesi on kommunikoitava keskenään suoritettavan ohjelmistopaketin avulla. Alpine tukee monikaaritiedostojärjestelmiä pöytäkoneille, mobiililaitteille, telineeseen asennetuille palvelimille, Raspberry Pisille ja uusille M-sarjan Maceille. Docker Desktop sisältää Docker CLI:n, Docker Composen ja muita komponentteja, jotka muodostavat Docker Enginen. MukanaDocker Dashboard, voit hallita kuviasi ja säilöjäsi visuaalisesti. Lataa ja pura Alpine Docker virallinen kuva ennen sen käyttöä. Koska jokainen Alpine-versio on rakennettu Dockerfile-tiedostoon, on tärkeää huomata, että se on Dockerfile.

Sen lisäksi, että Alpine Official Image on läheinen suhde muihin teknologioihin, se on selkeä kilpailija.Monet Dockerin viralliset kuvat-alpine-tunnisteet tukevat. Olemme luoneet mekanismin, jolla voit käyttää tietokantaamme komentojen suorittamiseen sovelluksen sisällä. Aluksi lisäämme Alpinen vakiopaketinhallintaohjelman MySQL-asiakkaamme, joka näkyy peruskuvassamme. Kun -alppikuvaversiota vedetään, se vähentää sen jalanjälkeä noin 95%. Heti kun käynnistät Dockerin, rakennusprosessi (kun olet luonut Docker-tiedoston) muuttuu paljon tehokkaammaksi. Alpine on yksi konttiystävällisimmistä ja käyttäjäystävällisimmistä Linux-jakeluista. Alppien virallisesta kuvasta on keskusteltu perusteellisesti tässä osiossa, ja olemme myös antaneet sinulle vinkkejä käytön maksimoimiseksi.

Keskustelua Alpine Linux vs. Debian: Kumpi on nopeampi?

Aikojen alusta lähtien on keskusteltu siitä, onko Alpine Linux nopeampi kuin Debian. Jotkut Reddit-käyttäjät ilmoittavat, että Node- ja Python-sovellukset toimivat 15–35 % hitaammin, kun Alpine on peruskuva, mutta toiset uskovat, että Alpine Linux on nopeampi kuin Debian, koska se on kevyt ja tietoturvasuuntautunut. Alpine Linux sisältää musl libc -kirjaston ja BusyBox-apuohjelmaalustan, joita voidaan käyttää paljaalla metallilla, kuten Raspberry Pi:llä tai virtuaalikoneella, ja joita voidaan käyttää samalla tavalla kuin Linuxia rakennetaan. Ominaisuus on myös kehittäjien suosiossa sen pienen jalanjäljen ja yksinkertaisen huollon vuoksi.
On edelleen kyseenalaista, onko Alpine Linux nopeampi kuin Debian sovellusten ajamiseen. Jotkut kehittäjät suosivat Debiania sen vakauden vuoksi, kun taas toiset suosivat Alpine Linuxia sen kevyiden suojausominaisuuksien vuoksi. Käyttäjän mieltymykset ja vaatimukset määräävät viime kädessä sovelluksen käyttöajan.

Mihin Alpine Linux on hyvä?

Alpine Linuxin edut Docker-säiliöille – Systran Box (2)

Alpine Linux, yhteisön luoma käyttöjärjestelmä, on ihanteellinen työkalu reitittimille, palomuureille, VPN:ille, VoIP-laatikoille, säilöille ja palvelimille. Ohjelmiston tietoturvapuutteiden hyödyntämisen estämiseksi se sisältää ennakoivia suojausominaisuuksia, kuten PaX ja SSP.

Alpinessa musl toimii kirjastona ja BusyBox ydinapuohjelmana. Tuloksena on yksinkertainen, kristallinkirkas Linux-ympäristö, jossa ei ole taustamelua, ja kaikki on hyvin. Alpine on tällä hetkellä asennettuna kiintolevylle, SSD-levylle tai muulle tallennusvälineelle, ja se voidaan määrittää hyväksymään kaikki muun tyyppiset tallennusvälineet oletuksena. Alpine Linux on käyttöjärjestelmä, jolla luodaan postmarketOS-projekti, joka on tarkoitettu mobiililaitteille. Sekä paketinhallinta että rakennusapuohjelmat Archissa ovat samanlaisia. Alpine käyttää OpenRC:tä käsittelemään loput aloitusskriptinsä. Ainoat vaadittavat osat ovat mkinitfs ja APK-työkalut, jotka molemmat sisältyvät atavallinen Alpine-asennus.

Pienen kokonsa ja turvallisuuspainotteisen suunnittelunsa ansiostaAlpine Linux käyttöjärjestelmäsen suosio on kasvanut viime vuosina. Linuxin käyttämisessä teknologiapinossa on lukuisia etuja, ja yli sata yritystä käyttää sitä nyt IT-järjestelmissään. Sitä pidetään laajalti edullisena, helposti koodattavana ja vankana käyttöjärjestelmänä. Se sisältää CRED:n, CircleCI:n ja Deleokorean. Suurin ero Alpine Linuxin ja muiden Linux-jakelujen välillä on muslin käyttö kirjastona. MuSL, toisin kuin tunnetuimmat glibc-kirjastot, on suhteellisen pieni ja mahdollisesti tehokkaampi. Tästä huolimatta monet, mukaan lukien RedHat, Ubuntu ja Debian, ovat omaksuneet Linux-jakelun glibc:n. Tästä huolimatta Alpine Linuxin suosio on kasvanut tehokkaan koodipohjansa ja tietoturvakeskeisen suunnittelunsa ansiosta.


Alpine vs Ubuntu Docker

Alpine Linuxin edut Docker-säiliöille – Systran Box (3)

Alpine ja Ubuntu ovat kaksi suosittua Linux-jakelua, joita käytetään Docker-säiliöissä. Alpine on kevyt jakelu, joka käyttää minimaalista pakettisarjaa, mikä johtaa pienempään kuvakokoon. Toisaalta Ubuntu on monipuolinen jakelu, joka tarjoaa laajemman valikoiman paketteja ja palveluita. Mitä tulee Docker-säiliöihin, Alpine on parempi valinta sovelluksiin, jotka vaativat vähemmän riippuvuuksia ja nopeampia käynnistysaikoja. Toisaalta Ubuntu sopii paremmin sovelluksiin, jotka vaativat laajempaa paketti- ja palveluvalikoimaa. Sekä Alpinella että Ubuntulla on omat etunsa ja haittansa, joten on tärkeää valita tarpeisiisi parhaiten sopiva.

Docker-otsikko luo varmasti alustan vilkkaalle keskustelulle ja lukijakunnalle. Joissakin tapauksissa CoreOS-artikkelia seuraa keskustelu Dockerista. Ubuntu on edelleen yleisimmin käytetty käyttöjärjestelmä, jolla on yli 3,2 tuhatta käyttäjää (499-499 tähteä). Asenna Docker ja poista Ubuntu lähdekoodistaan ​​15,938 sekunnissa ja 9,230 sekunnissa. Tämä on kätevämpi kuin testaamani Linux-jakelu (0.747s), mutta en ole vielä kokeillut Alpine Linuxia. Joka viikko lähetän onnentoivotukseni ja kiitollisuuteni ystävillemme osoitteessaDocker Inc. Alpine Linuxtukee tällä hetkellä 5 854 pakettia APK:n kautta (lisätietoja on kohdassa Alpine Linux APK -haku -v). Ubuntu Mainissa on 8 862 pakettia (Canonical tukee virallista Ubuntu-pakettia). Ubuntu Main, Universe, Restricted ja Multiverse kanssa on käytettävissä 53 150 binaaripakettia.

Valitse Alpine Linux Dockerin peruskuvaksi

Alpine Linux on varteenotettava vaihtoehto tarjota Dockerille Linux-peruskuva. Alpine Linuxilla on paljon pienempi kuvakoko kuin Ubuntulla, noin 5,5 megatavua, mikä on huomattavasti pienempi kuin Ubuntun 75 megatavua. TheAlpine Linux -kuvaon kattavampi pakettivarasto, mikä tekee siitä erinomaisen kuvapohjan apuohjelmille ja tuotantosovelluksille. Lisäksi Docker on käyttänyt Alpinea virallisten kuviensa peruskuvana vuoden 2016 alusta lähtien sen kutistumisen vuoksi. Tämän seurauksena, jos haluat käyttää Dockeria peruskuvana, Alpine Linux on erinomainen valinta.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 24/09/2023

Views: 6139

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.