Golang vs Python vuonna 2023: syvä katsaus ja vertailu (2023)

Python on edelleen johtavassa asemassa maailman käytetyimpänä ohjelmointikielenä, mutta Go-koodaus on vasta matkalla ylös tikkaita. TheStatistan vuoden 2022 tutkimusosoittaa, että joka toinen kehittäjä on Python-asiantuntemus, kun taas vain yksi kymmenestä asiantuntijasta käyttää Goa ohjelmoinnissa.

Se ei ole ihme: vuonna 2009 julkaistu Golang tunnetaan yhtenä tämän hetken nuorimmista ohjelmointikielistä, ja yli 1,1 miljoonaa ammattikehittäjää käyttää sitä ensisijaisena kielenä. Päinvastoin, Pythonilla on vahva yhteisö, jossa useiden arvioiden mukaan yli 8,2–10 miljoonaa kehittäjää työskentelee sen kanssa yksin. Tarkoittaako se, että taistelussa Golang vs Python viimeinen voittaa?

Tässä artikkelissa Uvikin parhaat kehitysasiantuntijat selittävät näiden kahden ohjelmointikielen tärkeimmät erot ja tuovat esiin kummankin tärkeimmät käyttöominaisuudet. Tämän yleiskatsauksen loppuun mennessä voit vastata, tarvitsetko vai etpalkata Python-kehittäjiätaiGolangin ammattilaiset.

Lopuksi, jos sinulla on vielä kysyttävää aiheesta tai tarvitset apua asiantuntevien Python- tai Golang-kehittäjien palkkaamisessa projektiisi – Uvikin asiantuntijat ovat aina valmiita auttamaan!

Go vs. Python: Pikavertailutaulukko

Saadaksesi paremman käsityksen Go:n ja Pythonin välisistä eroista, aloitetaan vertailu niiden teknisten ominaisuuksien lyhyellä katsauksella:

Golang vs Python vuonna 2023: syvä katsaus ja vertailu (2)

Mihin Goa ja Pythonia käytetään?

Ennen kuin alat vertailla Pythonia tai Golangia parempaa, sinun tulee ymmärtää, missä tapauksissa jompaakumpaa kehityskieltä kannattaa käyttää.

Pythonin käyttötapaukset

Vuonna 1991 julkaistu Pythonin ydinfilosofia keskittyy koodin luettavuuskonseptiin. Siksi tämä kieli sopii parhaiten:

 • Ohjelmoinnin perusteiden opettelu
 • Ideoiden toteuttaminen yksinkertaisiksi koodiriveiksi
 • Koodin lukeminen ja jakaminen muiden kanssa vaivattomasti

Pythonia käytetään nykyään useilla eri aloilla, mukaan lukien tekoäly ja koneoppiminen, data-analytiikka, datan visualisointi, sovellusohjelmointi ja verkkokehitys, kielikehitys ja paljon muuta.

Siirry Käyttökoteloihin

Go-ohjelmointikieli julkaistiin vuonna 2009 ja se keskittyy pohjimmiltaan luotettavien ja tehokkaiden ohjelmistojen luomiseen. Joustavuuden ja kykynsä ratkaista erilaisia ​​​​ongelmia ansiosta Golangia käytetään järjestelmä- ja verkkoohjelmointiin, big dataan, koneoppimiseen, äänen ja videon editointiin ja muihin. Tämä kieli sopii parhaiten:

 • Skaalautuvien palvelimien ja suurten ohjelmistojärjestelmien luominen
 • Samanaikaisten ohjelmien kirjoittaminen
 • Nopeiden ja kevyiden mikropalvelujen lanseeraus

Yllä on vain muutamia esimerkkejä, joissa Golang on tuottavampi verrattuna muihin vaihtoehtoihin, kuten Python. Alla keskustelemme yksityiskohtaisesti tärkeimmistä näkökohdista, jotka korostavat, milloin Golangia tulee käyttää Pythonin päällä ja mitä mahdollisuuksia kullakin vaihtoehdolla on.

Golang vs Python vuonna 2023: syvä katsaus ja vertailu (3)

Golang vs. Python verkkokehityksessä

Vaikka molemmat kielet soveltuvat verkkokehitykseen, niiden suosio kohdeteollisuudessa riippuu edelleen suuresti kunkin vaihtoehdon tehokkuudesta ja mukavuudesta.

Uvikilla on laaja kokemus huippuyritysten henkilöstöstä Golang- ja Python-insinöörien kanssa, joten olemme hyvin tietoisia molempien teknologioiden tärkeimmistä eduista ja haitoista.

Joten UVIK-tiimin kokemuksen ja pääkäyttötapausten ymmärryksen perusteella analysoidaan Go vs Pythonin verkkokehitykseen hakemisen edut ja heikkoudet, jotta ymmärrät selkeästi molempien mahdollisuudet.

Miksi käyttää Pythonia verkkokehitykseen?

Pythonin laaja valikoima kirjastoja ja kehyksiä tekevät siitä täydellisen valinnan verkkokehitykseen ja prototyyppien tekemiseen. Se nopeuttaa kehitystä ja mahdollistaa kaikkien toimintojen käyttöönoton suoraan laatikosta.

Lisäksi, jos projektisi perustuu datatieteeseen, ML- tai tekoälypohjaisiin ratkaisuihin, Pythonin tekninen suorituskyky on oikea valinta joustavuuden, yksinkertaisuuden ja johdonmukaisuuden vuoksi. Toisin sanoen, kun valitset Go tai Python koneoppimiseen, tekoälyyn tai muihin Big data -projekteihin – valitse ehdottomasti toinen.

Lopuksi Pythonissa on erittäin laaja yhteisö, josta voi tulla suuri etu verkkokehitysprosessissa.

Miksi käyttää Golangia verkkokehitykseen?

Go-kielen valitseminen verkkokehitysprojektiin voi olla myös hyvä vaihtoehto, varsinkin jos suoritusnopeus tai samanaikaisuus ovat tärkeimmät prioriteettisi. Vaikka Golangilla on verrattain vähemmän kirjastoja ja pienempi yhteisö, kehittäjät pitävät sitä silti erinomaisena valintana suuriin tuotantotason sovelluksiin.

Miksi? Vastaus on melko yksinkertainen: sillä on erinomainen vakiokirjastotuki verkko- ja Internet-protokollien toteuttamiseen, mikä on välttämätöntä verkkokehityksessä ja verkkosovellusten ohjelmoinnissa.

Python vs. Go: Deep Comparison

Toistaiseksi olemme keskustelleet Golangin ja Pythonin peruseroista sekä niiden suorituskyvystä verkkokehityksessä. Mennään nyt syvemmälle vertaamalla näitä kieliä eri tekijöiden, mukaan lukien niiden nopeuden, skaalautuvuuden, suorituskyvyn, kirjastojen ja muiden projektin kehitysprosessin ja sen onnistuneen toimituksen kannalta merkityksellisten seikkojen perusteella.

Suosio

Python on ollut laajalti tunnettu monipuolisena ohjelmointikielenä, jota voidaan käyttää melkein mihin tahansa, sillä alalla on ollut lähes kaksi vuosikymmentä eroa. Ei siis ihme, että se on viiden eniten käytetyn ohjelmointikielen joukossa ympäri maailmaayli 48 % kehittäjistäkäyttää sitä päivittäin.

Päinvastoin, Golang on vähemmän suosittu kehittäjien keskuudessa nykyään1,6–2,5 miljoonaa ammattilaistakäyttää sitä ensisijaisena kielenä vuonna 2021. Vuonna 2022 Golangin suosio väheni entisestään ja laski, noin 2-3%.

Pythonin ja Go:n maantieteellisessä jakautumisessa on myös merkittävä ero. Ensimmäinen kieli on suosittu pääasiassa Pohjois-Amerikassa, Intiassa ja Länsi-Euroopan maissa, kun taas Golangilla on suurin tuki aasialaisilta ohjelmistosuunnittelijoilta ja IT-asiantuntijoilta Oseaniasta, ja yli 700 000 kehittäjää käyttää sitä pääkielenä.

Esitys

Yksi helpoimmista tavoista tarkistaa ohjelmointikielen suorituskyky on yrittää ratkaista monimutkaisia ​​matemaattisia funktioita. Tämä lähestymistapa mahdollistaa muistinhallinnan ja ongelman ratkaisemiseen käytetyn ajan tarkistamisen.

Golangin ja Pythonin suorituskyvystä puhuttaessa asiat ovat seuraavat. Golangin suunnittelussa keskityttiin tuottavuuteen ja Pythonin suhteelliseen yksinkertaisuuteen, ja monimutkainen matemaattinen testi todistaa sen vastaavasti. Go-kieli käyttää työnkulussaan "gorutiineja" tai kevyitä prosesseja, jotka työskentelevät pakettikokoelmien kanssa tehokkaan riippuvuuden hallinnan varmistamiseksi.

Tämä ominaisuus selittää, miksi useimmat kehittäjät suosivat Golangia Pythonin sijaan – sen avulla käyttäjät voivat luoda luotettavia ja tehokkaita ohjelmistoja.

Kehykset

Kehys voi olla erittäin hyödyllinen työkalu kehitysprosessissa, joka mahdollistaa sovellusten ja verkkoratkaisujen rakentamisen lyhyemmässä ajassa. Tässä suhteessa Go- ja Python-kielet ovat täysin erilaisia: vaikka Pythonissa on laaja valikoima avoimen lähdekoodin ja monialustaisia ​​kehyksiä, Golla ei ole yhtä juurtunutta viitekehystä ohjelmistokehitykseen.

Kehysten merkitys riippuu kuitenkin projektin tyypistä ja sen teknisistä vaatimuksista. Tämän logiikan mukaan lopullinen päätös siitä, mikä kieli sopii paremmin, perustuu kehitysstrategiaan ja asiakkaan mieltymyksiin.

Skaalautuvuus

Sovelluksesta, tyypistä tai kohdeteollisuudesta riippumatta se on enemmän kuin todennäköistä, että se skaalautuu ajan myötä. Siksi skaalautumisesta on jo tullut olennainen osa lähes kaikkia nykyään kehitettyjä ohjelmistoja.

Vaikka Python on yleisesti käytetty sekä startup-yrityksissä että suurissa projekteissa, Golangiin verrattuna sillä on edelleen skaalautuvuusrajoituksia rinnakkaisen prosessikanavoinnin eli rinnakkaisuuden vuoksi.

Tämä tarkoittaa, että sovellus jakaa tehtävät pienempiin alitehtäviin, jotka käsitellään rinnakkain (yleensä se vaatii merkittäviä prosessoriresursseja eikä aina sovi suuriin projekteihin).

Golangissa on kuitenkin sisäänrakennettu tuki samanaikaiseen prosessikanavoimiseen, jonka mukaan sovellus voi työskennellä useamman kuin yhden tehtävän kanssa kerrallaan (seuraava tehtävä voidaan aloittaa ennen kuin edellinen on valmis), mikä optimoi merkittävästi suurten prosessien tehokkuutta. mittakaavan projekteja.

Siksi Golang vs Pythonin skaalautuvuuden kannalta Go-kieli on ehdottomasti voittaja.

Sovellus

Jokainen kieli on suunniteltu tietyn teknologian perusteella, kuten verkkokehitys, tekoäly- tai ML-ratkaisut, pilvilaskenta, big data ja paljon muuta. Kun puhutaan Go vs Pythonista, myös käyttökentissä on samanlainen ero.

Python-kieltä käytetään laajasti seuraavilla alueilla:

 • Data-analytiikka
 • Tekoäly ja koneoppiminen
 • Syvä oppiminen
 • verkkokehitys

Tämä johtuu enimmäkseen Pythonille saatavilla olevien kirjastojen moninaisuudesta, mikä tekee kehitystyöstä mainituilla aloilla paljon helpompaa.

Päinvastoin, Golang on suunnattu pääasiassa järjestelmäohjelmointiin teknisten ominaisuuksiensa vuoksi. Sen lisäksi voit löytää Go-sovelluksia seuraavilta alueilta:

 • Pilvilaskenta ja klusterilaskenta
 • verkkokehitys
 • Palvelinpuolen sovellukset
 • DevOps

Kielen suosio kohdekentillä selittyy Go:n tärkeimmillä ominaisuuksilla: samanaikaisuuden tuki, tehokkaat ja helppokäyttöiset kirjastot ja tietysti sen nopeus (Golangissa on huomattavasti nopeampi suorituskyky kuin Python).

Toteutus

Toinen ero Golangia ja Pythonia verrattaessa on niiden koodin suoritus. Kuten yllä olevasta taulukosta jo huomasit, Golang on staattisesti kirjoitettu kieli, kun taas Python-kieli on staattisesti kirjoitettu. Mutta mitä se tarkoittaa ohjelmistokehityksen kannalta?

Staattisesti kirjoitettu kieli on sellainen, jossa muuttujatyypit ilmoitetaan suoraan kääntäjälle, mikä helpottaa virheenkorjausta ja virheiden etsintää. Dynaamisesti kirjoitetulla kielellä kehittäjä toteuttaa tyyppipäätelmän, joten on suurempi riski puuttua virheistä tai komponenttien väärintulkinnoista.

Toisin sanoen Pythonin koodirajoitukset saattavat vähentää prosessin virheitä, mikä on kriittistä suurille ohjelmille. Vaikka Golangilla on vähemmän rajoituksia, sen virheenkorjaus voi silti olla hankalaa, minkä vuoksi sitä käyttävät pääasiassa koodaamisesta kokeneet kehittäjät.

Kirjastot

Koska Golang on suhteellisen uusi kehitysteollisuudessa, se tarjoaa vähemmän kirjastopaketteja verrattuna Pythoniin, joka on ollut pelissä jo vuosikymmeniä. Go:n peruskirjastopaketit mahdollistavat erilaisten projektien nopean, vankan ja tehokkaan kehittämisen, mukaan lukien verkkoalustojen, kevyiden sovellusten, pilvilaskentaratkaisujen ja muiden.

Jos kuitenkin työskentelet todella ison datan kanssa tai tarvitset laajemman valikoiman kirjastoja, joista valita projektia varten, valitse sen sijaan Python-kieli. Pythonilla on tähän mennessä laaja valikoima lähes 140 000 kirjastoa, jotka voivat helpottaa koodin kirjoittamista monilla aloilla, mukaan lukien koneoppiminen, datatiede, datan visualisointi, kuvien ja tietojen käsittely ja monet muut. Joten kun verrataan kirjastoja Python 3.11 vs Golang, Python on selvä voittaja tässä.

Luettavuus

Kun työskentelet muiden kehittäjien tai useiden tiimien kanssa, koodin luettavuudesta tulee olennainen tekijä, joka voi joko vaikeuttaa tai katkaista kehitysprosessin.

Pythonissa on erinomainen luettavuus, mutta joskus kehittäjät voivat mennä liian syvälle tämän ominaisuuden kanssa. Asia on, että Python-pohjaisessa koodissa on kymmeniä tapoja sanoa sama asia, mikä saattaa johtaa väärintulkintaan.

Go-kielessä on korkea sanallinen taso, mutta siinä on tiukemmat ohjelmointisäännöt, joten se on selkeä tapa suorittaa tietyt tehtävät. Tämä tarkoittaa, että koodia ei todennäköisesti tulkita väärin.

On myös syytä mainita, että Golangia käyttävät pääasiassa asiantuntevat kehittäjät, kun taas Python on maailman suosituimman ohjelmointikielen 5 parhaan joukossa, ja siksi sillä on suuri etu verrattuna Go:hon.

Prototyyppien tekeminen

Ohjelmistoprototyypeistä puhuttaessa Python on ihanteellinen vaihtoehto dynaamisen luonteensa vuoksi. Kielen yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys mahdollistavat sen nopean MVP:n luomisen jopa rajallisilla resursseilla tai edistyneellä ohjelmakehityksellä.

Golang on staattinen ja vaatii syvempää ohjelmointiosaamista, mikä tekee prototyyppien tekemisestä haastavampaa, vaikka se olisikin vain kevyt autentikointimikropalvelu.

Koneoppiminen

ML-alustan kehitys voidaan suorittaa molemmilla kielillä. Siitä huolimatta, kuten edellä mainittiin Golang vs Python -verkkokehityksen yleiskatsauksessa, Python-kielen uskotaan olevan parempi vaihtoehto tälle alalle.

Pohjimmiltaan tämä johtuu suuresta valikoimasta koneoppimisalgoritmeja, laajennuksia, malliennusteita ja muita hyödyllisiä paketteja, jotka on esitetty Pythonin kirjastoissa.

Pythoniin verrattuna Go-kielestä puuttuu edelleen monia hyödyllisiä resursseja tällä alalla. Lisäksi Golang on vähemmän suositeltava ML-kehityksessä monimutkaisemman virheenkorjauksen ja korkeamman sanallisuuden vuoksi.

Syväoppiminen

Samoin kuin koneoppimisen kehittämisen logiikassa, Golangia ei todennäköisesti sovelleta syvään oppimiseen. Tietenkin on olemassa joitain vaihtoehtoja, kuten GoLearn-, Goml- ja Hector-kehykset, mutta se ei aina riitä vastaamaan projektin erityispiirteisiin.

Go-pohjaisten kehysten puute ja rajoitettu kirjastojen valikoima tekevät prosessista haastavamman ja mutkikkaamman, etenkin verrattuna Pythonin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tietotiede

Python on vuosien mittaan aina ollut datatieteen ja analytiikan paras valinta. Yhä useammat Python-kirjastot ja -kehykset tukevat matematiikkaa, tekoälyä, hajautettuja kulkueita, tilastoja ja muita vastaavia alueita, joten tämä kieli sopii täydellisesti minkä tahansa tietopohjaisen projektin käynnistämiseen.

Golang on vasta alkanut kehittyä tekoälyyn liittyvässä teknologiassa, mutta datatieteen kannalta siitä puuttuu vielä kypsyys ja yhteisön tuki.

Tärkeimmät erot Go:n ja Pythonin välillä

Yllä keskustelimme kunkin kielen peruskäyttötapauksista ja verkkokehityksen erityispiirteistä sekä kävimme läpi kattavan Golang Python -vertailun. Tehdään nyt yhteenveto Go vs Pythonin tärkeimmistä näkökohdista saadaksesi lopullisen käsityksen Go:n ja Pythonin välisestä erosta.

 • Python on skriptikieli, joka vaatii tulkintaa, kun Golangin kanssa työskennellään, ja se voi merkittävästi optimoida työnkulkua, koska se ei laske mitään ajon aikana.
 • Toisin kuin Python, Go on täynnä sisäänrakennettua samanaikaisuusmekanismia, joka sopii täydellisesti skaalautuviin projekteihin.
 • Golang vs Python -syntaksin suhteen viimeinen on helpompi ymmärtää (käyttäjäystävällisyys), mikä parantaa luettavuutta ja joustavuutta.
 • Toisin kuin Golang-kielessä, josta vielä puuttuu suuri valikoima kirjastoja, Pythonilla on kymmeniä vaihtoehtoja tällä alueella.
 • Pythoniin verrattuna samojen toimintojen suhteen Go-kieli on monisanaisempi ja vähemmän kompakti.
 • Golang on staattisesti kirjoitettu kieli, kun taas Python viittaa dynaamisesti keskittyvään kieliluokkaan. Tässä tapauksessa Go:n suurin etu on, että se auttaa havaitsemaan tehokkaasti puutteet ja vähentämään vakavia häiriöitä myöhemmin tuotannossa.

Lopuksi Python-kieli on paras valinta perusohjelmointirutiineihin, jota käytetään pääasiassa vakiojärjestelmissä. Mutta kun on kyse monimutkaisten, suurien projektien luomisesta, Go voidaan toteuttaa nopeammin ja tehokkaammin.

Go vs Python: Kumpi on loppujen lopuksi parempi

Kun olet käsitellyt molempien ohjelmointikielten kaikki olennaiset näkökohdat, on aika päättää kumpi on parempi: Python vs Golang vuonna 2022. Projektin erityispiirteistä, teknisistä vaatimuksista ja toimivuudesta riippuen molemmat vaihtoehdot voivat olla voittajia tässä taistelussa.

Pohjimmiltaan sekä Pythonilla että Golangilla on oma osuutensa eduista. Niillä on selkeä syntaksi, ja ne voivat optimoida kehitysprosessin suuresti, jos niitä käytetään kehittäjille tarjoamiensa etujen perusteella.

Go-kieli on paras korkean tuottavuuden, nopeuden ja suuren skaalautuvuuden suhteen. Ohjelmoijien on paljon helpompi korjata ja lukea. Se on lähellä C/C++:n nopeutta, on erittäin helppokäyttöinen ja mahdollistaa manuaalisten muistinhallintaprosessien vähentämisen. Tästä johtuen Golang sopii parhaiten erilaisiin järjestelmäohjelmointiprojekteihin.

Pythonilla on kuitenkin suuri monipuolisuus kirjastojen lukumäärän ja syntaksivalikoiman ansiosta, mikä on erinomainen valinta ryhmien väliseen luettavuuteen ja käyttöön. Se on vähemmän verbaalinen ja tukee puhdasta koodausta, mikä on tärkeää koneoppimisprojekteissa ja muissa datatieteen ongelmissa.

Uvik auttaa sinua päättämään Pythonin ja Golangin välillä

Meillä on Uvikilla vuosien kokemus työskentelystä sekä Golang- että Python-kielten kanssa eri projekteissa. Tiimillämme on syvä teoreettinen ja käytännöllinen tietämys molemmista vaihtoehdoista ja voi auttaa sinua löytämään parhaanPython-kehittäjät, sekä luotettavaGolangin asiantuntijatmihin tahansa projektiin, jonka haluat luoda.

Sen lisäksi, että keskitymme voimakkaasti asiakkaiden mieltymyksiin, olemme myös huolissamme tehokkaimman ja edullisimman lopputuloksen saavuttamisesta. Johtajamme ovat aina valmiita toimittamaan yksilöllisen ratkaisun, joka sopii yrityksellesi ihanteellisesti.

Uvikin avulla voit käyttää satoja omistautuneita ohjelmoijia luomaan vankkoja ja toimivia ohjelmistoja eri toimialoille, mukaan lukien sähköinen kaupankäynti, media-alustat, rahoitus, yritys ja paljon muuta. Jos tarvitset apua Golang Python -vertailussa, pyydä ilmainen konsultaatio Uvikin parhailta asiantuntijoilta parhaan ratkaisun määrittelemiseksi mihin tahansa projektiisi!

Lopulliset ajatukset

Kun olet löytänyt tärkeimmät erot Golangin ja Pythonin välillä, tulee enemmän kuin selväksi, kumpi toimii parhaiten projektillesi. Valitset Pythonin, kun haluat ratkaista monimutkaisia ​​datatieteen ongelmia, numeerista laskentaa, erilaisia ​​verkkokehitys- ja käyttöjärjestelmän automaatioprosesseja, jotka vaativat rinnakkaissuorituksen. Päinvastoin, Golangin avulla voit nopeasti ohjelmoida yksinkertaisia ​​järjestelmiä, jotka ovat herkkiä ja tehokkaita Go:n samanaikaisuustuen ansiosta.

On kuitenkin täysin okei, jos et ole päättänyt, mikä kielistä sopii parhaiten projektiisi.Ota yhteyttä Uvikiin jo tänäänsaada kattava konsultaatio Python vs Golangin käytöstä henkilökohtaiseen projektiin!

Onko sinulla vielä kysyttävää Golang- ja Python-ohjelmointikielistä? Alla olevista kysymyksistä saat lisätietoa käyttötapauksista, kehityskustannuksista ja muista asiaan liittyvistä näkökohdista!

FAQ

Onko projektin kehittäminen nopeampaa Golla tai Pythonilla?

Jos projektin yksityiskohdat jätetään pois, Golang on suorituskyvyltään varmasti nopeampi kuin Python-kieli. Tämä on järkevää, koska kieli on rakennettu erityisesti palvelinkomentosarjan nopeaa käyttöönottoa ja rakentamisen rinnakkaisuutta varten. Nämä edut varmistavat Go:n korkean suorituskyvyn samanaikaisuuden verrattuna sen suosittuun vaihtoehtoon - Pythoniin.

Onko Golang parempi kuin Python taustalle?

Golang-kielen tekniset parametrit tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon taustakehitykseen. Pythoniin verrattuna Golangilla on parempi tuki samanaikaisuudelle, koska se vaatii vähemmän resursseja ja muistikapasiteettia käyttämällä eristettyjä gorutiineja. Tämä auttaa sitä käsittelemään suurta määrää pyyntöjä korkealla samanaikaisuudella, mikä on taustajärjestelmän olennainen vertailukohta. Joten jos pyydät Golangia tai Pythonia taustakehitykseen, ensimmäinen vaihtoehto on ehdottomasti parempi.

Mitkä menestyvät yritykset käyttävät Golangia ja Pythonia?

Huolimatta eroista teknisissä ominaisuuksissa, käyttötapauksissa ja yleisöissä, sekä Golang että Python ovat ottaneet oikeutetun paikan markkinarakoillaan. Golangia käyttävät laajalti Google (joka loi Go) ja muut kuuluisat yritykset, kuten BBC, Medium, Dailymotion, Soundcloud, Uber ja muut. Python-jättiyhteisö on tehnyt siitä parhaan valinnan maailman suurimmille ja laajalti tunnetuille yrityksille. monilla toimialoilla.BrainStationin mukaan, luettelo sisältää muun muassa Intelin, IBM:n, NASA:n, Spotifyn, Facebookin, YouTuben, Redditin, Netflixin ja muut yritykset.

Mistä kielestä Python tai Go on helpompi siirtää projekti?

Vaikka Python on erittäin helppokäyttöinen, käyttäjäystävällinen kieli, joka säilyttää tehokkuuden johtoaseman, kannattaa silti harkita Go-pohjaista projektia sen sijaan. Go on suorituskyvyltään paljon nopeampi ja sillä on selkeämpi hierarkia toisin kuin Python, joka mahdollistaa hyvin jäsennellyn koodipohjan luomisen. Lisäksi koska Golang on staattinen kieli, se vaatii jokaisen muuttujan tyypin ilmoittamisen, mikä puolestaan ​​voi säästää enemmän aikaa ja tehdä ohjelmointikoodista kestävämpi. Lopuksi Gossa on natiivi samanaikaisuustuki, suuri määrä kirjastoja ja Python-vaihtoehtoon verrattuna puhtaampi koodi, mikä voi olla todella hyödyllistä projektin kehittämisessä.

Mitkä kehittäjät ovat kustannustehokkaampia: Go-kehittäjät vai Python-kehittäjät?

Analysoidessaan kehittäjien palkkoja tiimimme on havainnut, että Go- tai Python-kehittäjien keskimääräiset vuokrauskustannukset riippuvat pääasiassa heidän asiantuntemuksestaan ​​ja toimintamaasta. YhdysvalloissaKeskimääräinen Python-kehittäjäpalkkaon 114 700 dollaria, kun taas Golangin kehittäjän palkka on 135 000 dollaria vuodessa (Talent.com).Python vs Golangin tehokkuuden ymmärtämiseksi henkilökohtaisissa projekteissa on kuitenkin suositeltavaa ottaa yhteyttä suoraan toimittajiin. Uvikin kaltaisen omistautuneen yrityksen konsulteilla on suuri asiantuntemus projektikustannusarvioinnista ja he voivat tarjota tarkimmat laskelmat asiakkaan vaatimusten ja mieltymysten perusteella.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated: 14/11/2023

Views: 5409

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.