Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (2023)

Jotkut käyttäjät kohtaavat ongelmia Windows 11 -käyttöjärjestelmässä File Explorer -sovelluksen kanssa. Kuten käy ilmi, File Explorer ei näytä toimivan kunnolla, kun sitä käytetään uudessa käyttöjärjestelmässä. Käyttäjäraporttien mukaan hakutulos ei palauta oikeita osumia syötetylle kyselylle, vaan satunnaiset tiedostot näytetään. Joissakin tapauksissa tämä voi tapahtua, kun tiedostonhallintaprosessi ei toimi ja vaatii yksinkertaisesti uudelleenkäynnistyksen ongelman ratkaisemiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole ongelman ainoa syy, vaan myös muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa ongelmaan. Syystä riippumatta näytämme kuitenkin, kuinka tämä ongelma korjataan tässä artikkelissa, joten seuraa vain.

Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (1)

Kuten käy ilmi, File Explorer on todella tärkeä apuohjelma Windowsissa, jonka avulla voit selata kaikkia tietokoneellasi olevia tiedostoja. Tämän lisäksi voit nopeasti etsiä tiettyjä tiedostoja niiden tiedostonimien tai tiedostotyyppien perusteella käyttämällä File Explorer -hakuvaihtoehtoa. Kuitenkin, jos se ei toimi kunnolla ja antaa vääriä tuloksia, se voi olla todella turhauttavaa. Kuten olemme maininneet, tämä voi johtua useista syistä, ja ennen kuin käsittelemme menetelmiä, jotka auttavat sinua ratkaisemaan ongelman, käymme ensin läpi nämä syyt, jotta voit saada paremman käsityksen ongelmasta osoitteessa käsi. Aloitetaan tämän jälkeen.

 • Viallinen File Explorer -prosessi -Joissakin tapauksissa ongelma ilmenee, kun File Explorer -prosessi ei toimi kunnolla, mikä johtaa siihen, että se ei toimi kunnolla. Tällaisessa tilanteessa sinun on käynnistettävä prosessi uudelleen ongelman ratkaisemiseksi.
 • Vaurioitunut hakuindeksi —Kuten käy ilmi, ongelman voi laukaista myös hakuindeksi, jota Windows käyttää käyttöjärjestelmän hakukoneen ruokkimiseen. Kun näin tapahtuu, sinun on muodostettava hakuhakemisto uudelleen ongelman ratkaisemiseksi.
 • Vioittunut Cortana -Toinen syy kyseisen ongelman esiintymiseen on se, että tietokoneesi Cortana on vioittunut. Kuten käy ilmi, Cortanaa käytetään Windows-käyttöjärjestelmissä hakutarkoituksiin ja se on nimetty uudelleen Hakuksi uudemmissa versioissa. Sinun on rekisteröitävä apuohjelma uudelleen korjataksesi ongelman tällaisissa skenaarioissa.
 • SearchApp.exe kaatuu jatkuvasti —Kuten käy ilmi, toinen syy, miksi kyseinen ongelma voi ilmetä, on se, että SearchApp.exe-prosessi kaatuu jatkuvasti tietokoneellasi. Tämä prosessi on todella tärkeä, koska se luo tietokoneellesi hakuhakemiston, jota Windows käyttää myöhempien hakujen ruokkimiseen. Jos tämä tapaus on sovellettavissa, sinun on rekisteröitävä Windows-haku uudelleen ongelman ratkaisemiseksi.

Nyt kun olemme käyneet läpi luettelon kyseisen ongelman mahdollisista syistä, voimme aloittaa näyttämällä sinulle erilaisia ​​​​menetelmiä ongelman ratkaisemiseksi. Mennään siis suoraan asiaan ilman pitkiä puheita.

Suorita etsinnän ja indeksoinnin vianmääritys

Kuten käy ilmi, ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, kun kohtaat kyseisen ongelman, on suorittaa haun ja indeksoinnin vianmääritys tietokoneellasi. Windowsissa on omat vianmääritystyökalut, joita voit käyttää erilaisiin käyttöjärjestelmässä kohtaamisiin ongelmiin toivoen, että se korjaa ongelman. Haun ja indeksoinnin vianmääritys voi auttaa sinua löytämään ongelmatWindows-hakuja laita ne järjestykseen.

Vianmäärityksen suorittaminen on melko helppoa. Voit tehdä tämän noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Paina ensinWindows-näppäin + Inäppäimistölläsi avataksesiWindowsin asetuksetsovellus.
 2. Sitten, päälläJärjestelmä-välilehteä, vieritä alas ja napsautaVianetsintäannettu vaihtoehto.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (2)
 3. Napsauta sen jälkeen Vianmääritys-näytössäMuut vianmääritysohjelmattarjotaan.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (3)
 4. Vieritä lopuksi alas ja etsiHaku ja indeksointivianmääritys.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (4)
 5. KlikkaaJuosta-painiketta sen vieressä käynnistääksesi vianmäärityksen.
 6. Noudata näytön ohjeita ja odota sen valmistumista ja katso, ratkaiseeko se ongelmasi.

Käynnistä File Explorer uudelleen

Kuten olemme edellä maininneet, yksi syistä, miksi File Explorer -haku ei ehkä toimi, on se, että File Explorer -prosessi ei toimi. Kun näin tapahtuu, tietyt sovelluksen toiminnot eivät välttämättä toimi, mukaan lukien hakuominaisuus.

Jos tämä tapaus on sovellettavissa, sinun on yksinkertaisesti käynnistettävä prosessi uudelleen Tehtävienhallinta-ikkunan kautta ja katsottava, ratkaiseeko se ongelman puolestasi. Voit tehdä tämän noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Napsauta ensin hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin Windows-kuvaketta ja valitse sittenTehtävienhallintavalikosta avataksesi Tehtävienhallinnan.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (5)
 2. Kun Tehtävienhallinta-ikkuna on auki,Prosessit-välilehti, etsiWindowsin Resurssienhallintakäsitellä asiaa.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (6)
 3. Napsauta prosessia hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sittenUudelleenkäynnistääavattavasta valikosta.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (7)
 4. Kun prosessi on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkaistu.

Rakenna hakuhakemisto uudelleen

Jos yllä olevat ratkaisut eivät toimi sinulle ja ongelma jatkuu edelleen, se voi johtua siitä, että hakuhakemisto on vioittunut. Windows-käyttöjärjestelmä käyttää hakuindeksiä helpottaakseen kaikkia käyttöjärjestelmässä tekemiäsi hakuja. Siksi, jos hakuindeksi on vaurioitunut, näytetyt tulokset eivät ole oikeita ja siinä tapauksessa sinun on rakennettava hakuhakemisto uudelleen.

Jos tämä tapaus on sovellettavissa, voit rakentaa hakuhakemiston uudelleen melko helposti seuraamalla alla olevia ohjeita:

 1. Ensinnäkin, avaaOhjauspaneelietsimällä sitäAloitusvalikko.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (8)
 2. Kun Ohjauspaneeli-ikkuna on auki, napsautaNäytäyläreunan avattavasta valikosta ja valitse sittenSuuret kuvakkeet.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (9)
 3. Napsauta nyt näytetyistä vaihtoehdoistaIndeksointiasetuksetvaihtoehto näkyy.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (10)
 4. Napsauta sen jälkeen avautuvassa Indeksointiasetukset-ikkunassaPitkälle kehittynyt-painiketta.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (11)
 5. Siirry Lisäasetukset-ikkunassa kohtaanTiedostotyypit-välilehti ja valitseHakemiston ominaisuudet ja tiedoston sisältövaihtoehto alareunassa.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (12)
 6. Tämän jälkeen vaihda kohtaanHakemistoasetukset-välilehteä ja napsautaRakenna uudelleentarjottu vaihtoehto.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (13)
 7. Kun olet tehnyt sen, avaa File Explorer ja katso, onko ongelma edelleen olemassa.

Muokkaa käyttäjätilien hallinnan rekisteriavaimia

Kuten käy ilmi, toinen tapa ratkaista ongelma on muokata käyttäjätilien hallinnan rekisteriavaimia. UAC on pohjimmiltaan ominaisuus, joka ilmoittaa sinulle aina, kun tietokoneesi ohjelma vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia. Kun näin tapahtuu, sinun on myönnettävä ohjelman järjestelmänvalvojan oikeudet, jotta se voidaan suorittaa.

Tässä menetelmässä muokkaamme UAC:n rekisteriavaimia poistaaksemme ominaisuuden olennaisesti käytöstä. On tärkeää huomata, että ei-toivottujen muutosten tekeminen Windowsin rekisteriin voi tehdä järjestelmästäsi toimintakyvyttömän. Siksi suosittelemmevarmuuskopion luominen Windowsin rekisteristäennen etenemistä. Jos noudatat alla olevia ohjeita tarkasti, kaiken pitäisi olla hyvin. Aloitetaan tämän jälkeen.

 1. Ensinnäkin, avaaJuostavalintaikkuna painamallaWindows-näppäin + Rnäppäimistölläsi.
 2. Kirjoita Suorita-valintaikkunaanRegeditja paina Enter-näppäintä.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (14)
 3. Tämä avaaWindowsin rekisteri.
 4. Kopioi ja liitä nyt osoitepalkkiin seuraava polku navigoidaksesi siihen automaattisesti:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (15)
 5. Kun olet siellä, kaksoisnapsauta oikealla puolella olevaaConsentPromptBehaviorAdmin-näppäintä ja aseta sen arvoksi0.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (16)
 6. Tämän jälkeen kaksoisnapsautaOta LUA käyttöön-näppäintä ja aseta sen arvoksi0yhtä hyvin. Jos sinulta puuttuu tämä avain, sinun on luotava se napsauttamalla hiiren kakkospainikkeellaUusi > DWORD (32-bittinen).
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (17)
 7. Kun olet tehnyt nämä muutokset, käynnistä tietokoneesi uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.
 8. Kun tietokoneesi on käynnistynyt, avaa File Explorer nähdäksesi, jatkuuko ongelma.

Rekisteröi Windows-haku

Jos yllä olevat ratkaisut eivät ole ratkaisseet ongelmaa, sinun on rekisteröitävä Windows-haku uudelleen tietokoneellesi. Samalla kun teemme tämän, määritämme, että luettelo on olemassa olevasta Windows Search -asennuksesta. Tämä tarkoittaa, että rekisteröimme Windows Searchin uudelleen. Tästä voi olla todella apua, kun SearchApp.exe-prosessi kaatuu jatkuvasti tietokoneellasi. Tämä prosessi on pääasiallisesti vastuussa hakuhakemiston luomisesta, jota Windows käyttää myöhemmin kaikkiin hakutarkoituksiin.

Jotta voit tehdä tämän, sinun on avattava Powershell-ikkuna. Voit tehdä tämän noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Ensinnäkin, avaaAloitusvalikkoja etsiPowershell.
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella sitä ja valitseSuorita järjestelmänvalvojanaavattavasta valikosta tai napsauta oikealla puolella olevaa Suorita järjestelmänvalvojana -vaihtoehtoa avataksesi korotetun Powershell-ikkunan.
  Kuinka korjata File Explorer -haku, joka ei toimi Windows 11:ssä? (18)
 3. Kun Powershell-ikkuna on auki, kirjoita seuraava komento ja paina sittenTulla sisäänavain:
  Get-AppxPackage Microsoft.Windows.Search | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Rekisteröi ”$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}
 4. Kun olet tehnyt tämän, siirry eteenpäin ja avaa Windowsin Resurssienhallinta ja katso, näkyykö ongelma edelleen.

Lue Seuraava

 • Korjaus: Resurssienhallinnan hakukenttä ei palauta tuloksia
 • Korjaus: Puuttuva hakuvälilehti "File Explorer (Windows 10 - 1909)"
 • KORJAUS: Resurssienhallinnan hakuhistoria ei tyhjene Windows 10:ssä
 • Kuinka korjata File Explorer -ongelma, joka ei toimi Windows 11:ssä?

Tunnisteet

Windows 11:n vianmääritys

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 11/12/2023

Views: 5741

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.