Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (2023)

Jos olet kuten useimmat Windows-käyttäjät, käytät todennäköisesti File Explorerin hakukenttää päivittäin. Loppujen lopuksi se on nopea ja helppo tapa löytää etsimäsi tiedostot ilman, että sinun tarvitsee lajitella kaikkea manuaalisesti. Se auttaa sinua löytämään kohteita nimen, tiedostotunnisteen tai kansion perusteella.

Olet kuitenkin ehkä huomannut, että File Explorerin hakukenttä ei toimi niin kuin sen pitäisi. Kun kirjoitat jotain ruutuun, mitään ei tapahdu tai File Explorer jumiutuu ja kaatuu.

Valitettavasti joskus hakukenttä voi lakata toimimasta kunnolla. Jos sinulla on ollut ongelmia File Explorerin hakukentän toimimattomuuden kanssa, tässä on muutamia asioita, joita voit yrittää korjata ongelman. Keskustelemme tämän virheen mahdollisista syistä ja useista todellisista ja testatuista ratkaisuista, joiden avulla saat hakukentän taas toimimaan.

Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (1)

Mikä on File Explorer?

File Explorer on Windowsin työkalu, jonka avulla voit tarkastella ja hallita tietokoneellasi olevia tiedostoja. File Explorerin avulla voit luoda uusia kansioita, poistaa tiedostoja ja siirtää tiedostoja. Voit käyttää sitä myös tiedostojen avaamiseen, kopioimiseen ja liittämiseen. File Explorer on tehokas työkalu, jonka avulla voit pitää tietokoneesi järjestyksessä.

Jos et ole tutustunut File Exploreriin, sinun tulee tietää muutamia asioita. Ensinnäkin File Explorer sijaitsee tehtäväpalkissa. Avaa se napsauttamalla kuvaketta, joka näyttää kansiolta. Toiseksi File Explorerissa on kaksi ruutua. Vasemmassa ruudussa näkyy luettelo tietokoneesi kansioista. Oikeassa ruudussa näkyy valitun kansion sisältö.

Lopuksi File Explorerissa on työkalurivi, jonka avulla voit suorittaa erilaisia ​​toimintoja. Työkalurivin avulla voit luoda uusia kansioita, poistaa tiedostoja sekä kopioida ja liittää tiedostoja. Tämä on myös hakupaikka.

File Explorer ei toimi Windowsissa: mahdollisia syitä

Kuten useimmat Windows-ongelmat, File Explorer -hakukentän toimimattomuuden syy voi vaihdella. Tämä ongelma voi ilmetä Windows 11:ssä, Windows 10:ssä ja jopa aiemmissa käyttöjärjestelmän versioissa. Jotkut yleisimmistä syistä ovat seuraavat:

 • Vioittuneet järjestelmätiedostot- Windows-tiedostot voivat vioittua useista syistä, mukaan lukien haittaohjelma- ja ohjelmistoristiriidat. Jos järjestelmätiedostosi ovat vioittuneet, tämä voi estää File Exploreria toimimasta oikein.
 • Vioittunut tai vaurioitunut hakuhakemisto- Hakuhakemisto on tietokanta, joka tallentaa tietoja tietokoneellasi olevista tiedostoista. Jos tämä hakemisto vioittuu tai vaurioituu, se voi estää hakukenttääsi toimimasta oikein.
 • Virheelliset käyttöoikeudet- Windows käyttää käyttöoikeuksia hallitakseen, kuka voi käyttää tiedostojasi ja kansioitasi. Jos jonkin järjestelmätiedostosi käyttöoikeudet ovat virheelliset, tämä voi estää File Explorer -hakua toimimasta oikein.
 • Palveluristiriita- Jotkut käyttäjät ovat huomanneet, että tietyt palvelut voivat olla ristiriidassa File Explorerin hakukentän kanssa. Jos sinulla on ongelmia tämän ongelman kanssa, voi olla hyvä idea tarkistaa palvelusi ja varmistaa, että mikään niistä ei ole määritetty väärin.
 • Huono konfiguraatio- Jotkut Windows-asetukset on ehkä määritettävä oikein varmistaaksesi, että File Explorer -hakukenttä toimii oikein. Saatat joutua säätämään joitakin näistä asetuksista manuaalisesti tai voit ehkä löytää työkalun tai ohjelman, joka voi auttaa sinua tekemään tarvittavat muutokset.

Jos epäilet, että jokin näistä ongelmista aiheuttaa sen, että File Explorer -haku ei toimi, voit kokeilla joitain alla luetelluista ratkaisuista. Jos et tiedä, mikä ongelman aiheuttaa, suosittelemme, että kokeilet jokaista ratkaisua yksitellen, kunnes löydät toimivan.

Ratkaistu: Resurssienhallinta ei avaudu Windowsissa

Tässä on joitain tehokkaimmista ratkaisuista, joilla voit korjata File Explorer -haun, joka ei toimi Windowsissa:

 1. Käynnistä File Explorer -prosessi uudelleen
 2. Ota Windows Search -palvelu käyttöön
 3. Käytä PowerShell-komentoa
 4. Suorita System File Checker
 5. Muuta hakuasetuksiasi
 6. Salli tiedostojen konteksti-indeksointi
 7. Rakenna hakuhakemisto uudelleen
 8. Suorita haun ja indeksoinnin vianmääritys
 9. Käynnistä Cortana uudelleen ja rekisteröi se uudelleen
 10. Asenna päivitys KB4532695 Windows 10:een

Käydään läpi jokainen näistä ratkaisuista yksityiskohtaisemmin.

Tapa 1. Käynnistä Windowsin Resurssienhallintaprosessi uudelleen

Joskus nopein tapa korjata ongelma on yksinkertaisesti käynnistää ongelman aiheuttava prosessi uudelleen. Windowsin Resurssienhallintaprosessi on suoraan linkitetty File Exploreriin, mikä tekee sen uudelleenkäynnistämisestä tehokasta File Explorer -hakuongelmien ratkaisemisessa. Tehdä tämä:

 1. Avaa Tehtävienhallinta:
  • Windows 10:Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää tilaa tehtäväpalkissa ja valitse sitten pikavalikosta Tehtävienhallinta.
  • Windows 11: Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse pikavalikosta Tehtävienhallinta.
  • Vaihtoehtoisesti voit käyttääCtrl+Siirtää+poistupikakuvake.
 2. Jos Task Manager avautuu kompaktissa tilassa, sinun on napsautettava Lisätietoja-painiketta laajentaaksesi sen näkymää. Tämä antaa sinulle pääsyn kaikkiin käynnissä oleviin ohjelmiin ja taustaprosesseihin.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (2)
 3. Pysy oletusarvoisessa Prosessit-välilehdessä ja valitse se napsauttamalla Windowsin Resurssienhallintaprosessia. Napsauta nyt näkyvää Käynnistä uudelleen -painiketta ikkunan oikeassa alakulmassa.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (3)
 4. Odota, että Windowsin Resurssienhallinta käynnistyy uudelleen. Sen ei pitäisi kestää yli 60 sekuntia laitteistostasi riippuen. Tehtäväpalkki, avoimet ikkunat ja työpöytä saattavat kadota tilapäisesti – tämä tarkoittaa, että Explorer-prosessi käynnistyy uudelleen.

Tapa 2. Ota Windowsin hakupalvelu käyttöön

Windows Search -palvelu on indeksointipalvelu, joka luetteloi tietokoneen kohteet, mikä helpottaa ja nopeuttaa niiden löytämistä. Kun Windows Search -palvelu on otettu käyttöön, järjestelmä alkaa indeksoida tiedostoja automaattisesti. Ota Windows Search -palvelu käyttöön seuraavasti:

 1. painaWindows+Rnäppäimistön näppäimiä. Tämä tuo esiin Run-apuohjelman.
 2. Kirjoitaservices.mscja napsautaOK-painiketta. Tämä käynnistää Palvelut-ikkunan, jonka täysi latautuminen voi kestää muutaman sekunnin.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (4)
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaWindows-hakupalvelu ja valitseOminaisuudet.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (5)
 4. AsetaKäynnistystyyppitoManuaalinen. Jos palvelu ei ole käynnissä, napsautaalkaa-painiketta. KlikkausKäytä, sittenOK. Sinun pitäisi palata palveluluetteloon.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (6)
 5. Sulje Palvelut-ikkuna ja katso, törmäätkö edelleen File Explorer -haku ei toimi -virheeseen. Jos ongelma on edelleen olemassa, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Tapa 3. Käytä PowerShell-komentoa

PowerShell on tehokas työkalu, joka voi auttaa sinua vianmäärityksessä tai ratkaisemaan erilaisia ​​tietokoneen ongelmia. Joissakin tapauksissa PowerShell-komento saattaa pystyä korjaamaan File Explorer -hakuongelmia. Voit käyttää PowerShell-komentoa ongelman korjaamiseen seuraavasti:

 1. Avaa Windowsin hakupalkki ja kirjoita sanaPowerShell. Korosta hakutuloksista Windows PowerShell -sovellus ja napsautaSuorita järjestelmänvalvojana.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (7)
 2. Kun käyttäjätilien valvonta (UAC) pyytää, napsautaJoosalliaksesi sovelluksen käynnistymisen järjestelmänvalvojan luvalla. Tämä mahdollistaa korotetun PowerShellin avaamisen. Jos käytät paikallista tiliä, jolla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia,Klikkaa tästäoppiaksesi myöntämään järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.
 3. Kopioi ja liitä seuraava komento PowerShell-ikkunaan:
  • Get-AppxPackage Microsoft.Windows.Search | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Rekisteröi "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
   Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (8)
 4. painaTulla sisäännäppäimistön näppäintä suorittaaksesi komennon. Sinun on odotettava sen päättymistä ennen kuin tarkistat, toimiiko File Explorer -hakukenttä.

Tapa 4. Suorita System File Checker

Kun käsittelet tietokoneellasi olevia vioittuneita tiedostoja, on hyvä ajatus käyttää System File Checker -työkalua. Tämä voi auttaa tunnistamaan tietokoneesi vioittuneet järjestelmätiedostot ja korjaamaan ne automaattisesti. Voit käyttää System File Checker -työkalua seuraavasti:

 1. Avaa tehtäväpalkin hakupalkki napsauttamalla suurennuslasikuvaketta. LehdistöWindows+Snäppäimistöllä pikanäppäimenä.
 2. TyyppiKomentokehotehakukentässä. Kun näet sen tuloksissa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitseSuorita järjestelmänvalvojana. Jos käytät paikallista tiliä, jolla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia,Klikkaa tästäoppiaksesi myöntämään järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (9)
 3. Kun käyttäjätilien valvonta (UAC) pyytää, napsautaJoosalliaksesi sovelluksen käynnistymisen järjestelmänvalvojan luvalla.
 4. Kirjoita seuraava komento ja painaTulla sisäänsen toteuttamiseksi:sfc /scannow
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (10)
 5. Odota, että järjestelmätiedostojen tarkistus suorittaa tietokoneesi skannauksen loppuun. Jos poikkeavuus ilmenee, apuohjelma palauttaa järjestelmätiedostot ja korjaa kaikki niihin liittyvät virheet.

Tapa 5. Muuta hakuasetuksiasi

Jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet, että yhden vaihtoehdon muuttaminen File Explorerissa voi ratkaista hakuongelman.

 1. Avaa File Explorer joko painamalla tehtäväpalkin kuvaketta tai käyttämälläWindows+Epikanäppäin.
 2. KlikkaaKatso lisää-painiketta ja valitse sittenVaihtoehdotkontekstivalikosta. Windows 10:ssä sinun on ehkä navigoitava kohteeseenNäytä>Vaihtoehdotsen sijaan.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (11)
 3. Vaihda kohtaanHae-välilehti ja varmista sitten, ettäHae aina tiedostojen nimiä ja sisältöjä (tämä voi kestää useita minuutteja)vaihtoehto on valittu.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (12)
 4. KlikkaaKäytä-painiketta ja katso, korjasiko tämä ongelman, koska File Explorer -hakukenttä ei toimi.

Jos yllä oleva ratkaisu ei toimi heti, varmista, että yrität käynnistää tietokoneesi uudelleen. Joissakin tapauksissa muutokset tapahtuvat vasta, kun olet käynnistänyt järjestelmän uudelleen.

Tapa 6. Salli tiedostojen konteksti-indeksointi

Kontekstin indeksointi on ominaisuus, joka lisää tiedostojen kontekstitietoja hakuhakemiston merkintöihin. Tämä voi auttaa sinua löytämään etsimäsi helpommin. Ota konteksti-indeksointi käyttöön seuraavasti:

 1. Avaa File Explorer joko painamalla tehtäväpalkin kuvaketta tai käyttämälläWindows+Epikanäppäin.
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella omaaPaikallinen levy(yleensä C:-asema) ja valitseOminaisuudetkontekstivalikosta.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (13)
 3. Varmista, ettäSalli tämän aseman tiedostojen sisällön indeksoinnin tiedoston ominaisuuksien lisäksivaihtoehto on valittu. Jos se ei ole, valitse se ja napsautaKäytä-painiketta.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (14)
 4. Toista nämä vaiheet kaikilla muilla asemillasi. Kun olet ottanut sen käyttöön kaikissa asemissa, käynnistä tietokone uudelleen ja katso, onko File Explorer -haun toimimattomuuden ongelma ratkaistu.

Tapa 7. Muodosta hakuhakemisto uudelleen

Jos File Explorer -prosessin uudelleenkäynnistäminen ja Windows Search -palvelun käyttöönotto ei auttanut, hakuhakemisto saattaa olla tarpeen rakentaa uudelleen. Tämä voi auttaa päivittämään järjestelmän hakuhakemiston ja korjaamaan taustalla olevat ongelmat, jotka saattoivat aiheuttaa ongelman. Voit rakentaa hakuhakemiston uudelleen seuraavasti:

 1. Avaa Windowsin hakupalkki ja kirjoitaIndeksointiasetukset. Napsauta hakutuloksista vastaavaa vaihtoehtoa avataksesi sen. Tämän pitäisi viedä sinut ohjauspaneeliin.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (15)
 2. KlikkaaPitkälle kehittynyt-painiketta. Sinulla saattaa olla järjestelmänvalvojan tili, jotta voit tehdä muutoksia täällä!
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (16)
 3. Vaihda kohtaanTiedostotyypit-välilehti ja varmista sitten, että valitsetHakemiston ominaisuudet ja tiedoston sisältökohdassa "Miten tämä tiedosto pitäisi indeksoida?" osio.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (17)
 4. Vahvista valintasi ja katso, auttoiko tämä korjaamaan File Explorerin hakukentän.

Tapa 8. Suorita haun ja indeksoinnin vianmääritys

Windowsin mukana tulee erilaisia ​​vianmääritystoimintoja, jotka tekevät järjestelmän korjaamisesta helpompaa. Haun ja indeksoinnin vianmääritys voi auttaa sinua tunnistamaan ja korjaamaan erilaisia ​​tietokoneesi hakutoimintoihin liittyviä ongelmia. Voit suorittaa vianmäärityksen seuraavasti:

 1. KlikkaaAloitusvalikkotehtäväpalkissa ja valitse sittenasetukset. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myösWindows+minäpikakuvake.
 2. Navigoida johonkinJärjestelmä>Vianetsintä>Muut vianmääritysohjelmat. Jos käytät Windows 10:tä, sinun on mentävä osoitteeseenPäivitys ja suojaus>Vianetsintä.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (18)
 3. ValitseHaku ja indeksointivianmääritys ja napsauta sittenJuosta-painiketta. Windows alkaa automaattisesti etsiä tiedostojen etsimiseen liittyviä ongelmia.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (19)
 4. Valitse sinua koskevat ongelmat ja napsauta sittenSeuraava-painiketta.
  Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (20)
 5. Korjaa ongelma, kun File Explorerin hakukenttä ei toimi, noudattamalla näytön ohjeita. Jos tämä ei auttanut sinua, älä huoli – voit yrittää ratkaista tämän ongelman muutamilla tavoilla.

Tapa 9. Käynnistä Cortana uudelleen ja rekisteröi se uudelleen

Cortana on hyödyllinen ominaisuus, joka auttaa sinua löytämään tietoja ja suorittamaan tehtäviä tietokoneellasi. Joskus voi kuitenkin olla tarpeen käynnistää Cortana uudelleen tai rekisteröidä palvelu uudelleen File Explorer -hakuongelmien ratkaisemiseksi. Tehdä tämä:

 1. Avaa Windowsin hakupalkki ja kirjoita sanaPowerShell. Korosta hakutuloksista Windows PowerShell -sovellus ja napsautaSuorita järjestelmänvalvojana.
 2. Kun käyttäjätilien valvonta (UAC) pyytää, napsautaJoosalliaksesi sovelluksen käynnistymisen järjestelmänvalvojan luvalla.
 3. Kopioi ja liitä seuraava komento PowerShell-ikkunaan:
  • Get-AppXPackage -Nimi Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Rekisteröi "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
   Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (21)
 4. Odota, että komento on suoritettu loppuun. Kun se on valmis, käynnistä laite uudelleen ja katso, voitko etsiä tiedostoja onnistuneesti File Explorerissa.

Tapa 10. Asenna päivitys KB4532695 Windows 10:een

Joissakin tapauksissa Windows-järjestelmäsi ei ehkä ole ajan tasalla ja saattaa vaatia päivityksen ongelman korjaamiseksi. Monet käyttäjät, jotka käsittelevät File Explorerin hakukenttää, joka ei toimi, asensivat KB4532695-päivityksen, joka sisältää virheenkorjauksen tähän ongelmaan.

Kuinka korjata File Explorerin hakukenttä, joka ei toimi (22)

Lataa päivitys KB4532695Microsoft Update Catalogista ja asenna se laitteellesi. Kun asennus on valmis, voit tarkistaa, ratkaisiko tämä ongelmasi, koska File Explorer -haku ei toimi.

Johtopäätös

Resurssienhallinnan hakukenttä on arvokas työkalu tietokoneesi tiedostojen hallintaan. Jos sinulla on ollut ongelmia File Explorerin hakukentän kanssa, joka ei toimi Windowsissa, toivomme, että nämä vinkit ja ratkaisut voivat auttaa sinua korjaamaan ongelman. Tietenkin, jos mikään näistä ratkaisuista ei toimi sinulle, saatat joutua kääntymään teknisen tuen puoleen saadaksesi lisäapua.

Yksi asia vielä

Etsitkö lisää vinkkejä? Tutustu muihin oppaihimme osoitteessa SoftwareKeep-blogija meidän Ohjekeskus! Löydät runsaasti tietoa erilaisten ongelmien vianmäärityksestä ja ratkaisujen löytämisestä teknisiin ongelmiisi.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aikaisin pääsyn blogiteksteihimme, tarjouksiimme ja alennuskoodeihimme. Lisäksi saat ensimmäisenä tiedon uusimmista oppaistamme, tarjouksistamme ja muista jännittävistä päivityksistä!

Suositellut artikkelit

»Bing-kuvan poistaminen Windowsin hakupalkista
»Kuinka voin pienentää tehtäväpalkkia Windows 10:ssä?
»Kuinka poistaa "Hae kuvaa Google Lensillä" käytöstä Google Chromessa

Ota rohkeasti yhteyttä kysymyksiin tai pyyntöihin, jotka haluat meidän käsittelevän.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 21/12/2023

Views: 5737

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.